woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDongen blijft dit seizoen ook na duel tegen Groene Ster ongeslagen in...

Dongen blijft dit seizoen ook na duel tegen Groene Ster ongeslagen in eigen huis(2-1)

Dongen heeft na de thuiswedstrijd tegen Groene Ster haar ongeslagen status in eigen huis weten te behouden. Het werd een 2-1 zege tegen de voor aanvang van deze wedstrijd op plek 3 van de ranglijst bivakkerende Limburgers.

Osman Erbas:
Belangrijker hoe het mentaal was gesteld met mijn ploeg na de teleurstelling van vorige week bij HSC’21

Of de ongeslagen status het belangrijkste was deze middag voor trainer Osman Erbas?
“Nee, zeker niet. Dat ongeslagen blijven is natuurlijk erg leuk maar ik was meer benieuwd hoe de mentale gesteldheid van mijn ploeg was na die teleurstelling van vorige week in Haaksbergen bij HSC’21. En die was prima! We hebben vanmiddag keihard gewerkt en over de gehele wedstrijd bezien terecht gewonnen met speciale dank aan onze keeper Wessel Sprangers die in een van de laatste minuten met een knappe redding de 2-1 voorsprong vast wist te houden. Nee, ik ben trots wat we vanmiddag hebben gepresteerd”.

Groene Ster:
Knappe ploeg die prima kan voetballen tot de 16 meter…

Groene Ster blijkt over een leuke ploeg te beschikken met een aantal spelers die prima uit de voeten kunnen met een bal. Amin Elalji, Shaquille Simmons, Safouane Ahidar zijn spelers met een prima techniek, alleen het grootste manco deze middag was dat hun creativiteit niet verder reikte dan de 16 meter. Daar werd het merendeel van de aanvallen in de kiem gesmoord door de Dongen-verdediging waar Jan Gerrits weer helemaal in zijn element was. Ook opvallend is dat Groene Ster op echt gras maar slecht uit de voeten kan hetgeen hen dit seizoen al drie nederlagen opleverde. De Limburgers spelen thuis in Heerlerheide op kunstgras.

Voor het publiek was het een levendige wedstrijd, waarbij men zich niet behoefde te vervelen. Het tempo lag hoog en de twee teams wilden beide voor de volle winst gaan.
Een meevaller voor de thuisclub en een tegenvaller voor de gasten was de snelle openingstreffer. Amper twee minuten gespeeld en een kopbal van Fatih Kamaci lag al achter de Limburgse doelman Mark Voss. In de hierop volgende twintig minuten had Dongen de score kunnen en ook moeten uitbreiden; de kansen daarvoor waren er maar bleven onbenut. Groene Ster kwam er sporadisch uit zonder Sprangers echt in de problemen te brengen.

In de tweede helft was Groene Ster de eerste vijf minuten weer niet bij de les en voor de tweede keer werd hen dat noodlottig. Kamaci legde de bal breed op Mauritsio Helstone die Voss voor de tweede maal deze middag het nakijken gaf (2-0).

Na deze treffer ging Groene Ster wat meer op de aanval spelen; de druk werd groter hetgeen in de 62e minuut leidde tot de aansluitingstreffer door Sfouane Ahidar (2-1).
Toen sloop de angst binnen het team van Dongen waarbij de gedachte was “Het zal toch weer niet mis gaan zoals vorige week ”.
Zo erg werd het niet; wel een klein kwartiertje “billenknijpen” voor de thuisclub bij de aanvallen van Groene Ster met als laatste wapenfeit de meer dan nuttige redding van Sprangers, die de 3 punten in Dongen hield.

Maurice Verbunt:
Over het geheel bekeken een terechte zege voor Dongen

Op de vraag of de zege verdiend was voor Dongen was Groene Ster-trainer Maurice Verbunt eerlijk.
“Over het geheel bekeken denk ik dat Dongen de zege wel toekwam. We begonnen natuurlijk slecht aan de wedstrijd want na twee minuten liepen we al achter de feiten aan. En dan moeten we ook wat geluk hebben, ballen moeten goed vallen etc, etc. En dat was deze middag niet het geval.”

Wat is je doelstelling dit seizoen met Groene Ster?

 “ Ik ben bezig aan mijn 5e seizoen bij Groene Ster. Het eerste seizoen bungelden we mee onderaan in de Hoofdklasse maar wisten er net in te blijven. Het tweede seizoen werden we kampioen in de Hoofdklasse en promoveerden naar de 3e Divisie , waar we nu aan het 3e seizoen zijn begonnen, waarvan dit seizoen eigenlijk het eerste echte seizoen is want de twee Coronaseizoenen kun je eigenlijk niet meetellen. Als we dan kijken wat we bereikt hebben tot dusver is dat heel knap te noemen. We bouwen verantwoord aan de ploeg met als doelstelling een stabiele 3e Divisionist te worden in de nabije toekomst die meestrijdt voor het linker rijtje. Verwacht van ons geen spectaculaire aankopen want daar hebben we in de eerste plaats het geld niet voor en dat past ook niet echt bij de filosofie van de club”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD