woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDone deal: FOX Sports gaat Tweede Divisie uitzenden

Done deal: FOX Sports gaat Tweede Divisie uitzenden

De CV Topklasse en FOX Sports hebben een akkoord bereikt om het komende seizoen de Tweede Divisie uit te gaan zenden op de betaalzender. Wekelijks zal er één wedstrijd live worden uitgezonden, de overige duels verschijnen in samenvatting op FOX.

Zes verschillende aanvangstijden

Hans Kraay junior werkt als analist en verslaggever bij FOX Sports en is tegelijkertijd dit seizoen weer hoofdtrainer van FC Lienden. Hij zal de eer hebben om de allereerste live-wedstrijd te spelen. FC Lienden tegen Jong Vitesse komt op zaterdag 13 augustus live op de buis. Daarvoor wordt de wedstrijd overigens wel verplaatst. FOX Sports wil de wedstrijden namelijk om 15:30 uur uitzenden, zo laat Lienden-bestuurslid Nico Wagenvoort weten via Twitter. Het maakt het speelschema er in de Tweede Divisie niet overzichtelijker op. Op zaterdag wordt er namelijk ook al afgetrapt op 14:30 uur, 15:00 uur en 18:00 uur. De zondagduels worden gespeeld op zowel 14:00 uur als 14:30 uur, wat ervoor zorgt dat er liefst zes verschillende aanvangstijden zijn.

Samenvattingen en liveduel

Vorige maand werd al bekend dat FOX Sports en de CVT in gesprek waren om ervoor te zorgen dat er wekelijks beelden worden uitgezonden van de Tweede Divisie. Het zou dan in eerste instantie gaan om een samenvattingsprogramma, waarin alle wedstrijden een samenvatting van drie minuten krijgen. Daarnaast wordt er dus wekelijks één wedstrijd live uitgezonden. Wagenvoort laat tevens optekenen dat alle clubs uit de Tweede Divisie akkoord zijn over het uitzenden van de wedstrijden op FOX Sports.

Deal voor vijf jaar, gesproken over tijden

TweedeDivisie.org heeft inmiddels vernomen dat er gesproken wordt over een contract voor maar liefst vijf seizoenen. De clubs zullen er niet zozeer flink financieel, maar vooral qua exposure flink van profiteren. Het productiebedrijf dat voor de uitzendingen gaat zorgen heeft inmiddels al contact gehad met alle clubs uit de Tweede Divisie. Het bedrijf zal langskomen om overal onder meer glasvezel aan te leggen. Ook hiervan profiteren de clubs dus.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD