HomeClubsExcelsior MaassluisDogan Corneille: “Je moet van iedereen kunnen winnen als je Europa in...

Dogan Corneille: “Je moet van iedereen kunnen winnen als je Europa in wilt”.

De coach van Excelsior Maassluis, Dogan Corneille, was kort na de spannende en energie vretende wedstrijd van Excelsior Maassluis tegen FC Emmen zijn gevoel voor humor niet verloren. Met een smile van oor tot oor  kwam hij tot bovenstaande conclusie.

Corneille: “Je ziet aan zo’n wedstrijd als vanavond dat je er vooraf altijd geloof in moet hebben. Natuurlijk hadden we het bij tijd en wijle moeilijk. Het blijven wel profs tegen amateurs. Maar het is ook gewoon een wedstrijd. Daarin kan een club meer kansen krijgen, sterker zijn, maar uiteindelijk gaat het om de doelpunten.”

  • Die hadden jullie wellicht al na elf minuten kunnen maken als je de strafschop had gekregen bij die situatie met van Delft.

“Ik twijfelde. Natuurlijk spring je in een reflex op van de bank. Je hoopt hem te krijgen maar de scheids wuifde het weg. Ik heb het ook nog niet terug gezien. Maar goed, het is een momentopname, geen VAR erbij. Achteraf zeg ik: liever met 1-0 winnen met zo’n mooie goal als wij maakten dan met een penalty.”

  • In het begin zag van Leeuwen er twee keer wat onzeker uit, later was hij juist wel heel zeker in zijn optreden. Hoe verklaar je dat?

“Bij van Leeuwen was dat misschien het meest zichtbaar, maar ik denk dat hij niet de enige met wat plankenkoorts was. We werden in het begin ook flink onder druk gezet en daar moesten we eerst eens zien onderuit te voetballen. Na die situatie met van Delft en Araujo gingen we meer voetballen van achteruit in plaats van weg is weg voetbal spelen. Maar natuurlijk werden we ondanks dat we dat niet wilden wel eens ver terug gedrukt.”

  • Naarmate de wedstrijd duurde kregen jullie ook kansen en werd Emmen eigenlijk alleen maar slechter. Dat verwacht je niet als profs tegen amateurs spelen. Een verklaring?

“Het klopt inderdaad dat Emmen steeds meer de hoge voorzet ging geven. Daar kregen ze ook een keer een mooie kopkans uit, die ging voorlangs. Maar veel vaker konden wij het achterin allemaal goed verwerken. Van Leeuwen was toen geweldig bezig en wij konden ook veel met het hoofd wegwerken. Daar konden wij in de omschakeling dan soms ook wat mee doen.”

  • Dat bleek in de 81e minuut

“Ja, zij kwamen maar niet tot scoren en uiteindelijk konden wij Nino van der Beemd de ruimte in spelen. Zijn pass was echt geweldig.  Precies tussen hun doelman en Bram Wennekers in. Die maakte het ook beheerst af”.

  • Je hebt hiermee wellicht meteen een mooie basis voor de tweede seizoenshelft gelegd ?

“Nou ja, het geeft denk ik wel een beetje boost. We houden niet zo heel vaak de nul in de competitie, dat blijkt gewoon wel te kunnen, zelfs tegen een BVO. Die wetenschap neem je dan mee voor na de winterstop.

Dat ze maar alvast gewaarschuwd zijn in de Arena en de Kuip……..

Theo Uphus

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.