Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag Doesburg schiet Hoek langs DOVO: 'Belangrijke overwinning voor de groep'

Doesburg schiet Hoek langs DOVO: ‘Belangrijke overwinning voor de groep’

HSV Hoek kan terugkijken op een mooi debuut in de Derde Divisie. De ploeg wist zaterdag in Veenendaal af te rekenen met DOVO (0-1). Kyle Doesburg, de maker van de beslissende treffer, was uitermate tevreden met de winst zeker na de recente uitschakeling in de strijd om de KNVB Beker.

- Advertentie -

Afwerking
,,Het was een zware wedstrijd waarin beiden partijen in de beginfase goede kansen kregen. Daarna kregen wij de wedstrijd beter onder controle. We wisten een aantal keer gevaarlijk te zijn vanuit een counter, daarbij was de laatste pas of de afwerking net niet goed genoeg. DOVO had ook kansen om op voorsprong te komen in de eerste helft”, aldus Doesburg tegenover Voetbal247.

Winnende treffer
Hoek begon fel aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. Doesburg zorgde voor de felbegeerde drie punten.  ,,In de tweede helft begonnen wij sterk en en werd er druk gezet naar voren waarbij wij redelijk goed bleven voetballen. Na een voorzet van Vandepitte was het mijn bedoeling om de bal mee te geven aan Impens. De bal bleef echter onder mijn voet steken terwijl de verdediger weg stapte. Daardoor kon ik wegdraaien en de korte hoek zoeken. Via de binnenkant van de paal ging de bal binnen.”

Belangrijke overwinning
Hoek kreeg mogelijkheden om uit te lopen, maar slaagde daar niet in. In de slotfase leek DOVO alsnog een punt te pakken maar doelman De Jonghe wist zijn doel schoon te houden. ,,Na mijn treffer kregen we nog kansen om verder uit te lopen. Tien minuten voor tijd kwamen we nog wel goed weg door een goede redding va De Jonghe in een één tegen één situatie. Gelukkig hebben wij de eerste punten daardoor direct weten te pakken. Het is een goed begin voor Hoek en een belangrijke overwinning voor de groep, zeker na de ongelukkige uitschakeling afgelopen woensdag”, besluit de matchwinner zijn verhaal.

 

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES