Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag Doesburg schiet Hoek in slotfase naar zege: 'Het was een slechte wedstrijd'

Doesburg schiet Hoek in slotfase naar zege: ‘Het was een slechte wedstrijd’

Kyle Doesburg was zaterdagmiddag de gevierde man op het sportcomplex van HSV Hoek. De aanvaller wist met zijn twee doelpunten, in de slotfase, een achterstand om te buigen naar een zege  tegen De Dijk (4-3). Na afloop van het duel was hij vanzelfsprekend tevreden over de drie punten, maar benadrukte dat Hoek geen beste wedstrijd had gespeeld tegen de Amsterdammers. 

- Advertentie -

Achterstand
,,Het was van onze kant een zwakke wedstrijd. We creëerden wel veel kansen, maar in de eindfase ontbrak het heel vaak aan de nodige scherpte. Er werden verkeerde keuzes gemaakt, de eindpass was niet goed genoeg of er werd te zwak geschoten. We kwamen vroeg op achterstand, maar gelukkig wisten wij dat nog voor de pauze recht te zetten. Dit door een mooie goal van impens en vlak voor rust schoot Cherqui vanaf eigen helft de 2-1 binnen”, aldus Doesburg tegenover Voetbal247.

Zwakke start tweede helft
Hoek kwam met een voorsprong de kleedkamer uit om te starten met de tweede helft, maar ook in die beginfase was het optreden van de thuisploeg niet echt sterk te noemen.  ,,In de tweede helft begonnen wij weer zwak en slap en lieten De Dijk veel te veel voetballen. Er ontstonden gaten op het veld waar ze van wisten te profiteren. Balverlies van ons betekende twee keer een tegendoelpunt waardoor ze in de 85ste minuut opeens op 2-3 voorsprong stonden. Toen gingen wij wat opportunistischer spelen en werd de bal sneller voor het doel van de tegenstander gegooid vanaf de zijkanten. Dit resulteerde in twee doelpunten.”

Twee beslissende treffers
Hoek ontsnapte toch aan puntenverlies door twee doelpunten van Doesburg. ,,De eerste kon ik op aangeven van Nyemb bij de eerste paal tot doelpunt promoveren. De tweede treffer kwam op aangeven van Ceesay. Hij gaf de bal voor net buiten het zestienmetergebied en ik kopte de bal in de verre hoek binnen. Gelukkig floot de scheidsrechter snel na deze treffer af. Het was een slechte wedstrijd die wij gelukkig winnend af konden sluiten”, sloot Doesburg zijn verhaal af.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES