dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieDoelpuntloze puntendeling bij FC Emmen - Sparta

Doelpuntloze puntendeling bij FC Emmen – Sparta

FC Emmen en Sparta zijn beiden nog kansrijk in de strijd om één ticket voor de Eredivisie. De ploegen wisten het net van de tegenstander niet te vinden (0-0). Een hoofdrol was weggelegd voor scheidsrechter Allard Lindhout, die na het raadplegen van de videobeelden afzag van het toekennen van een strafschop voor Sparta.

Eerste helft
De eerste echte grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Rotterdam. Robert Mühren stuitte echter op doelman Dennis Telgenkamp. Een minuut later was er wederom gevaar in het strafschopgebied van FC Emmen, na een hoekschop verdween de bal naast het doel. De thuisploeg kroop na een kwartier spelen wat meer uit zijn schulp en zo waren er de eerste mogelijkheden te noteren voor FC Emmen. Nadat Ryan Sanusi in de zeventiende minuut zijn schot gered zag worden door Telgenkamp was het echt de beurt aan de ploeg uit Drenthe. Anco Jansen verscheen gevaarlijk in het zestienmetergebied, maar de Sparta-defensie was op zijn post. Dit was het begin van een betere fase voor FC Emmen. Net voor de pauze leek Sparta op voorsprong te komen, de inzet van Fred Friday belandde echter net naast de paal waardoor Telgenkamp even later aan mocht leggen voor een doeltrap.

Strafschop of niet
In de 53ste minuut mocht Sparta van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Een scherp aangesneden vrije trap van FC Emmen werd door de voorwaartsen van de club niet scherp genoeg op gereageerd waardoor Nienhuis reddend op kon treden. In de 58ste minuut hielden de supporters van FC Emmen de adem in toen door de arbiter de hulp werd ingeroepen van de video-scheidsrechter. Ondanks dat te zien was dat er een overduidelijke overtreding begaan werd door Bannink op Spierings werd de bal niet op de stip gelegd. In de 68ste minuut wist Fred Friday goed door te komen aan de linkerzijde van het veld. Zijn voorzet bracht Mühren helemaal vrij voor het doel van de tegenstander, de aanvaller schoot de bal echter hoog over.

Druk FC Emmen
In het laatste kwartier ging FC Emmen op zoek naar de bevrijdende treffer wat hectische situaties opleverde in het strafschopgebied van Sparta. Nienhuis hield de Rotterdammers in deze fase op de been. De ploegen kregen nog mogelijkheden, maar treffers leverde dit niet op waardoor na iets meer dan negentig minuten spelen de 0-0 nog altijd op het scorebord stond.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD