Volg ons

ACV

Doelman Woering (ACV) na zege in Harkema: ‘Laatste tien minuten was overleven’

Doelman Woering (ACV) na zege in Harkema: ‘Laatste tien minuten was overleven’

ACV wist dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys voor de eerste keer dit seizoen punten te pakken op vreemde bodem (1-2). Doelman Bart Woering van de ploeg uit Assen was vanzelfsprekend zeer tevreden met de zwaarbevochten punten waardoor de kansen nu groter zijn om gevreesde rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Beladen duel
,,Wedstrijden tussen ACV en Harkemase Boys zijn altijd spannend en beladen. Veel jongens kennen spelers van de tegenstander waardoor het allemaal extra leuk is om een wedstrijd zoals deze te spelen. Helaas moest het duel op dinsdagavond gespeeld worden en niet op een mooie zaterdagmiddag, onze opdracht was echter duidelijk. We zitten in een moeilijke positie en hebben de punten hard nodig. Wetende dat we uit nog geen punt hadden gepakt wisten wij dat we er alles aan moesten doen om tot een goed resultaat te komen”, aldus Woering tegenover Voetbal247.

Effectief
De wedstrijd begon niet goed voor ACV, na iets meer dan een half uur spelen kwam Harkemase Boys op voorsprong. De formatie uit Assen bleef echter veel strijd leveren om tot een beter resultaat te komen, dit resulteerde na 45 minuten in een voorsprong (1-2). ,,We speelden compact en moesten veel verdedigen, maar dat ging goed in Harkema. In de eerste helft gaven we weinig kansen weg, op het tegendoelpunt na dan. Dat was balen, maar we hadden allemaal het gevoel dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, dit omdat wij altijd wel een paar kansjes krijgen. Gelukkig waren wij dinsdag zeer effectief in de eerste helft, we kregen twee kansen en daaruit scoorden wij ook. Daardoor gingen wij met een goed geval de tweede helft in.”

Hectisch
Ondanks het overwicht van de thuisploeg wist ACV stand te houden. ,,In de pauze werd het strijdplan voor de tweede helft besproken en gingen wij verder met vooral tegenhouden en counteren. We gaven weinig weg, maar wisten ook niet veel meer te creëren. De laatste tien minuten en de blessuretijd, die volgens mij wel acht minuten duurde, was het overleven en werd het hectisch in mijn doelgebied. Met veel strijd hebben wij de punten weten te pakken en boekten wij een broodnodige overwinning.”

Degradatiestrijd
ACV, Capelle en Spijkenisse wisten tot dusver twintig punten te pakken. Één van de ploegen zal waarschijnlijk direct degraderen uit de Derde Divisie met de nummer achttien Magreb’90.  ,,De komende weken zijn erg belangrijk voor ons, zaterdag spelen wij uit bij Spijkenisse. Dit is onze derde wedstrijd in acht dagen, maar ook dan zullen we alles moeten geven net zoals we deden tegen Harkemase Boys. Ik denk dat we met nog drie ploegen moeten strijden tegen degradatie. Wij moeten ervoor zorgen dat we van de zeventiende plaats afkomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat rechtstreekse degradatie voorkomen kan worden. Het gat naar de veilige plekken is redelijk groot, maar het blijft voetbal en je weet nooit wat er kan gebeuren. Wij moeten iedere wedstrijd het maximale geven en daar heb ik alle vertrouwen in”, besluit Woering.

Discussieer mee!

Meer over ACV