Volg ons

BVV Barendrecht

Doelman Valk andermaal belangrijk bij puntendeling VVSB en Barendrecht

Doelman Valk andermaal belangrijk bij puntendeling VVSB en Barendrecht

VVSB en Barendrecht zijn er zaterdagmiddag niet in geslaagd om tot scoren te komen in hun inhaalwedstrijd. In een uitermate sportieve wedstrijd waren de kansen schaars en niet besteed aan vooral Barendrecht. Doelman Ruben Valk had opnieuw een grote rol in het behalen van het punt voor de ploeg van trainer Jack Honsbeek. De goalie verrichte zeker drie essentiële reddingen en was dus wéér de grote sta in de weg. 

Na de eerdere afgelasting in februari was het vandaag eindelijk tijd voor de clash tussen de twee verassend goed presterende subtoppers uit de Tweede Divisie. Waar Koning Winter een maand geleden nog roet in het eten gooide, waren zaterdagmiddag de omstandigheden prima in orde voor een op papier mooie clash tussen de nummer vier en vijf van de Tweede Divisie. Beide ploegen steken in een goede vorm en zagen vorige week hun generale repetitie voor het duel worden omgezet in winst. Barendrecht won thuis van Koninklijke HFC en Ruben Valk was het slot op de deur van de Noordwijkerhoutse defensie bij de iets wat gestolen zegen bij de IJsselmeervogels.

Eerste helft zonder grote kansen
Er viel nog maar weinig te beleven in de eerste helft. Beide ploegen speelden vanuit een strakke organisatie en konden het niet voor elkaar krijgen om gevaarlijk te worden. Het eerste momentje wat voor gevaar moest zorgen was een soort halve omhaal van Barendrecht-aanvaller Melvin Winterberg, maar de bal ging zo ver naast dat dit niet als gevaarlijk bestempeld mag worden. Het was een helft van de momentjes en als je het over momentjes hebt, heb je het bij VVSB natuurlijk over Mo El Osrouti. De behendige dribbelaar zwierf over het veld om gevaar te stichten en slaagde hier ook zeker in. Helaas voor hem en VVSB was de eindfase van zijn acties steeds iets te rommelig waardoor de voorzet meestal niet aankwam en ze zo bij Barendrecht opgelucht adem konden halen. Zo ook in minuut 34 toen El Osrouti op de hoogte van de achterlijn ineens uithaalde, maar doelman Marc van Splunter kon zijn eerste echte werk van de middag met een voldoende afsluiten. Ook Barendrecht had kleine kansen, zoals een schotje van captain Joey Jongman, maar ook de keeper aan de kant van de thuisploeg, Ruben Valk, had hier totaal geen moeite mee. Zo werd een eerste helft zonder al te grote kansen afgesloten en gingen de ploegen doelpuntenloos de kleedkamer in. Bij Barendrecht had Melvin Winterberg al eerder de kleedkamer opgezocht vanwege een blessure. Zijn plek werd ingenomen door Ali Khaldi.

De muur van Bavo
De tweede helft was qua entertainment voor de neutrale toeschouwer een stuk aantrekkelijker. Net na rust moest Marc van Splunter al aan de bak om de kopbal van Guido Pauw te vangen en zodoende was het gevaar al bijna groter dan in de gehele eerste helft. Een fijn begin. Barendrecht werd wat dwingender en dit leidde ook tot kansen. Middenvelder Danny Monster loste een enorme pegel van afstand, maar gelukkig voor VVSB was daar Ruben Valk om de bal onder de lat weg te tikken ten koste van een corner. Zo voorkwam de doelman, waar ze bij IJsselmeervogels nog badend in het zweet van wakker worden, een 100% goal en dus de voorsprong voor de uitploeg. Ook spits Bas Mourits maakte kennis met “de muur van Bavo” toen hij vrijwel oog in oog stond met de keeper, maar zijn schot gekeerd werd door de voeten van Valk.

Doelman Valk
Ook VVSB trok wat meer ten aanval en kreeg mogelijkheden. Zo’n twintig minuten voor tijd mochten de Barendrechters van geluk spreken dat Wilson Lima heel zijn hebben en houden inschakelde om een volley van dichtbij van Tommy Bekooy te blokken en zodoende een zekere goal te voorkomen. De linksback liep daarbij zelf wat schade op, maar een blessurebehandeling deed wonderen en dus kon hij gewoon verder spelen. Aan de andere kant was Daniël Esajas dichtbij, maar de middenvelder kon helaas voor hem niet voor de derde speelronde op rij scoren, want keeper Valk was ook zij schot de baas.

Geen winnaar
Zo liep de wedstrijd langzaam tot een eind en zag het er niet meer naar uit dat er een winnaar zou komen. VVSB leek tevreden met een punt en ook Barendrecht kon/wilde niet inzetten op een alles beslissend slotoffensief. Zo pakken beide ploegen een punt en verandert er eigenlijk niets aan de stand. De ploegen blijven vierde en vijfde en overtreffen eigenlijk al alle verwachtingen dit seizoen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over BVV Barendrecht