zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDoelman Te Loeke gaat voor avontuur in de League One

Doelman Te Loeke gaat voor avontuur in de League One

Robbert te Loeke heeft een nieuwe club gevonden. De doelman heeft een contract getekend bij Plymouth Argyle. Afgelopen seizoen degradeerde Te Loeke met Achilles’29 naar de Tweede Divisie.

Buitenlands avontuur

Te Loeke stond één seizoen onder contract in Groesbeek. De sluitpost had geen interesse in een vernieuwde verbintenis bij Achilles’29 en hoopte vurig op een transfer naar een buitenlandse club. Met Plymouth Argyle heeft hij het gewenste buitenlandse avontuur te pakken. Het is overigens niet voor het eerst dat Te Loeke aan de slag gaat bij een club uit het buitenland. Eerder was hij namelijk terecht gekomen bij Werder Bremen, maar dat verblijf werd geen succes. De Duitsers ontbonden zijn contract in 2007 toen bleek dat Te Loeke zich had ingeschreven bij Bennekom na zijn vertrek bij FC Utrecht. Hierdoor kon Te Loeke niet transfervrij overgenomen worden en verklaarde Werder Bremen het contract niet rechtsgeldig.

League One

Bij Plymouth Argyle krijgt Te Loeke een nieuwe kans in het buitenland. Bij The Pilgrims gaat de 28-jarige keeper de concurrentiestrijd aan met Luke McCormick. Hij zit al sinds 2013 bij Plymouth. Trainer Derek Adams is geen onbekende voor Te Loeke. Eerder werkte hij al een stage bij Ross County af, waar Adams op dat moment de leiding had. Een contract werd hem toen niet aangeboden. Bij Plymouth gebeurde dat dit keer wel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD