Volg ons
Robbert te Loeke Plymouth

Tweede Divisie

Doelman Te Loeke gaat voor avontuur in de League One

Doelman Te Loeke gaat voor avontuur in de League One

Robbert te Loeke heeft een nieuwe club gevonden. De doelman heeft een contract getekend bij Plymouth Argyle. Afgelopen seizoen degradeerde Te Loeke met Achilles’29 naar de Tweede Divisie.

Buitenlands avontuur

Te Loeke stond één seizoen onder contract in Groesbeek. De sluitpost had geen interesse in een vernieuwde verbintenis bij Achilles’29 en hoopte vurig op een transfer naar een buitenlandse club. Met Plymouth Argyle heeft hij het gewenste buitenlandse avontuur te pakken. Het is overigens niet voor het eerst dat Te Loeke aan de slag gaat bij een club uit het buitenland. Eerder was hij namelijk terecht gekomen bij Werder Bremen, maar dat verblijf werd geen succes. De Duitsers ontbonden zijn contract in 2007 toen bleek dat Te Loeke zich had ingeschreven bij Bennekom na zijn vertrek bij FC Utrecht. Hierdoor kon Te Loeke niet transfervrij overgenomen worden en verklaarde Werder Bremen het contract niet rechtsgeldig.

League One

Bij Plymouth Argyle krijgt Te Loeke een nieuwe kans in het buitenland. Bij The Pilgrims gaat de 28-jarige keeper de concurrentiestrijd aan met Luke McCormick. Hij zit al sinds 2013 bij Plymouth. Trainer Derek Adams is geen onbekende voor Te Loeke. Eerder werkte hij al een stage bij Ross County af, waar Adams op dat moment de leiding had. Een contract werd hem toen niet aangeboden. Bij Plymouth gebeurde dat dit keer wel.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie