Volg ons
Jan Schimmel FC Lienden

Tweede Divisie

Doelman Schimmel: “Ik mis de flow van vorig seizoen”

Doelman Schimmel: “Ik mis de flow van vorig seizoen”

Jan Schimmel is met FC Lienden bezig aan een wisselvallig seizoen in de Tweede Divisie. Na een goede start aan de competitie volgde een mindere fase. Schimmel is niet geheel tevreden over het verloop van het huidige seizoen en ook op zijn eigen prestaties is de doelman kritisch.

Flow

Vorig seizoen was Schimmel bijna wekelijks één van de uitblinkers bij FC Lienden. Hij hield liefst zestien keer de nul en won daarmee ook het OneKeeper Klassement. Dit seizoen lukte Schimmel dat pas drie keer en dus loopt het nog niet zoals vorig seizoen. “Toen zat ik echt in een flow. Ik trainde twee keer bij Lienden en op vrijdag bij FC Utrecht. Op zondag dan de wedstrijd. Ik voelde me toen heel sterk en pakte veel moeilijke ballen”, aldus de sluitpost in gesprek met Stad Buren. “Dit seizoen is het minder. Ik train niet meer mee bij FC Utrecht en mis de flow van vorig seizoen. Ik heb nu ook ballen doorgelaten, die ik toen zeker gestopt zou hebben.”

Kwakkelseizoen

De eigen prestaties kunnen wat Schimmel betreft dus beter, maar ook over FC Lienden als team heeft de goalie zijn mening klaar. “Het gaat met ups en downs, een kwakkelseizoen. We begonnen goed met zeven punten uit de eerste vier wedstrijden. Daarna kwam een serie nederlagen, die misschien niet allemaal nodig waren geweest. Vaak werden we, vooral tegen de zaterdagteams, in het laatste deel van de wedstrijd overlopen en kwamen dan op achterstand.”

Toch gaat Schimmel met positieve energie de tweede seizoenshelft in. Bovendien heeft hij ook nog een persoonlijke doelstelling. “We kennen nu alle tegenstanders wat beter en ik hoop dat we wat stabieler gaan presteren en ook meer gaan scoren. Ik hoop zelf weer in de flow van vorig seizoen te komen en zo ook punten voor de ploeg te kunnen pakken. Mijn persoonlijke doelstelling is om dit seizoen tien clean sheets te halen”, besluit hij tegenover Stad Buren.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie