vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDoelman Schimmel: "Bij Hans Kraay gebeurt altijd wat"

Doelman Schimmel: “Bij Hans Kraay gebeurt altijd wat”

Jan Schimmelt verdedigt ook komend seizoen gewoon het doel van FC Lienden. Ondanks belangstelling van meerdere (prof)clubs gaat hij met zijn club het eerste jaar van de Tweede Divisie in. De doelman verheugt zich op de nieuwe competitie en de wedstrijden tegen streekgenoten in het bijzonder. Toch sluit hij ook een overstap naar een andere club in de toekomst niet uit.

Schimmel verwacht veel van de Tweede Divisie

Met FC Lienden werd Schimmel de afgelopen twee seizoenen kampioen in de Topklasse Zondag en één keer algeheel amateurkampioen. De verwachtingen van FC Lienden zullen dan ook niet gering zijn in de Tweede Divisie. De doelman kijkt er naar uit om te acteren op het nieuwe hoogste amateurniveau. “Een prachtige competitie. Ik hoop dat dit ook veel publiek zal opleveren. Daar doe je het als speler toch ook voor. Zeker bij de regionale derby’s verwacht ik grote belangstelling. Zoals de wedstrijden tegen GVVV, TEC, De Treffers en Spakenburg”, aldus Schimmel in gesprek met StadTiel.nl.

Hans Kraay jr. is na een afwezigheid van vijf seizoenen weer teruggekeerd op de Abdijhof. Schimmel werkte nog niet eerder samen met Kraay, maar is blij dat de club de coach heeft teruggehaald. “Bij Kraay gebeurt er altijd wat. Hij is langs de lijn een imponerende verschijning, die absoluut zal bijdragen aan de sfeer rond het veld.” Met Kraay aan het roer en de kwaliteit van de selectie maakt Schimmel zich geen enkele zorgen over een mogelijke degradatiestrijd. “We hebben een prima selectie. We gaan de strijd volop aan.”

Kruispunt voor Schimmel

De afgelopen jaren werd er geregeld getrokken aan Schimmel. Betaald voetbal organisaties als RKC Waalwijk, FC Utrecht en Cambuur Leeuwarden toonden al eens interesse. In Leeuwarden kon hij zelfs tekenen, maar Schimmel zag het niet zitten om daar aan de slag te gaan als derde doelman. Bij FC Utrecht trainde hij geregeld mee, maar voorlopig blijft hij bij FC Lienden. Toch sluit hij een vertrek niet uit. “Ik zit nu op een kruispunt waar ik moet gaan kiezen. Als ik een aantrekkelijk aanbod krijg dan sluit ik niet uit dat ik die stap ga maken. Op dit moment is dat nog niet aan de orde”, besluit de sluitpost in de lokale krant van Tiel.

Volg ons ook op Facebook!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD