dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlClubsStaphorstDoelman Maats pakt met Staphorst één punt tegen DVS’33: 'Het was vooral...

Doelman Maats pakt met Staphorst één punt tegen DVS’33: ‘Het was vooral tegenhouden van onze kant’

Staphorst wist zaterdagmiddag verrassend een punt te pakken in de uitwedstrijd tegen DVS’33 (1-1). Uitblinker aan de zijde van de gasten was overduidelijk doelman Jorick Maats, die onder andere een strafschop wist te keren in de laatste minuut van de wedstrijd waardoor zijn ploeg niet met lege handen huiswaarts keerde.


De sluitpost was na afloop van de wedstrijd realistisch ten aanzien van het uiteindelijke resultaat in Ermelo. ,,Uiteindelijk denk ik dat we erg blij mogen zijn met een punt. We wisten van te voren dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen een ploeg die voor de prijzen wil spelen. Zij waren dan ook de betere ploeg gedurende de wedstrijd, het was vooral tegenhouden van onze kant. DVS’33 was vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg. Toch kregen wij in de laatste minuten nog een grote kans om misschien wel met de drie punten naar huis te gaan, maar ik denk dat wij blij mogen zijn met een zwaarbevochten punt”, aldus Maats tegenover Voetbal247.

Voor de start van de wedstrijd was DVS’33 de favoriet om de drie punten te pakken tegen Staphorst, dit liep dus anders. ,,Wij weten als ploeg zijnde dat we hard voor elkaar willen en kunnen werken, dan kunnen wij het iedere ploeg lastig maken. Dan moeten we dat wel allemaal samen op kunnen brengen. Tegen DVS’33 moesten we vechten voor een punt en dat is ons als team gelukt. In de loop van de tweede helft toen het nog steeds 1-1 stond had ik echt het gevoel dat we hier een resultaat konden halen. We hebben er hard voor moeten werken maar het is ons gelukt.”

In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg DVS’33 vanaf de strafschopstip de mogelijkheid om alsnog de winst naar zich toe te trekken. Maats wist zijn uitstekende wedstrijd echter nog meer glans te geven door het stoppen van de penalty. ,,Ik sprak Roemeon vlak voordat hij de penalty zou nemen en vroeg hem voor de grap of hij de bal weer in dezelfde hoek zou schieten als normaal. Hij zei dat dit het geval was en ik dacht later ook aan hem te kunnen zien welke hoek het was en daar ging ik dan ook voor. Gelukkig maakte ik de juiste keuze en stopte de penalty”.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD