Volg ons

Derde Divisie

Meerdere clubs scherpen toegangsbeleid aan door tweede golf

Meerdere clubs scherpen toegangsbeleid aan door tweede golf

Meerdere clubs hebben de afgelopen dagen aanvullende maatregelen afgekondigd bij wedstrijden van het eerste elftal. De zaterdagamateurs van Ajax laten helemaal geen publiek binnen op de Toekomst, derdedivisionist Hoogland zeer beperkt.

,,Wat was het genieten de afgelopen maanden. Weer voetballen en vooral de gezelligheid op de club! Helaas blijft corona ons achtervolgen. Nederland heeft te maken met de 2de golf. Dat betekent aanscherping van de maatregelen. Ook voor vv Hoogland. De grootste uitdaging is hoe we met z’n allen de opgelegde maatregelen handhaven. De belangrijkste is de 1,5 meter afstand bewaren. Als club faciliteren we, leden en bezoekers dienen zich eraan te houden. Met ons allen hebben we ons best gedaan, ook al lukte het niet altijd. Nu we de herfst induiken, wordt het nog lastiger. Het bestuur neemt, na spoedberaad, dan ook rigoureuze maatregelen. Op de langere termijn kunnen we weer meer ruimte creëren”, schrijft de club op haar website.

Concreet laat Hoogland tijdens wedstrijden van het vlaggenschip alleen spelers, staf en bestuursleden toe van de tegenstander. Daarnaast zijn vanuit Hoogland-zijde alleen personen met een bestuurspas, Club van 100-leden, donateurs en sponsoren welkom.

Bij Ajax amateurs wordt al enkele weken geen publiek toegelaten op de Toekomst, ook niet van het eigen team. Op de website van VVOG is deze week te lezen: ,,Helaas heeft de directie van de club besloten dat er aanstaande zaterdag geen publiek welkom is. Ook geen thuispubliek. Deze maatregel heeft alles te maken met het gevaar op besmetting van het coronavirus.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie