Volg ons

Uitgelicht

Dit was 2019 | Zoeken naar de nieuwe Danny Buijs

Dit was 2019 | Zoeken naar de nieuwe Danny Buijs

De laatste dagen van december zijn traditiegetrouw de momenten waarin veelvuldig wordt teruggekeken naar hetgeen afgelopen jaar gebracht heeft. Ook in de Tweede en Derde Divisie was het een bewogen jaar vol hoogte- en dieptepunten, opmerkelijke en opvallende momenten. Voetbal247.nl besluit het jaar met een serie terugblikken op gebeurtenissen, uitspraken en bijzondere spelers en trainers die 2019 kleurden. Vandaag in deel 1: Zoeken naar de nieuwe Danny Buijs.

Hij is alweer anderhalf jaar vertrokken uit de Tweede Divisie en vertrok bovendien zonder tastbare prijs. Maar evengoed heeft Danny Buijs een duidelijke nalatenschap achtergelaten in het topamateurvoetbal. Steeds meer voetbalbolwerken uit de Tweede en Derde Divisie lijken op zoek te zijn naar ‘de nieuwe Danny Buijs’. Een relatief jonge, moderne trainer. Een manager die uiteraard tactisch geschoold is, gevarieerde trainingen geeft, maar tevens veel waarde hecht aan video-analyses, voeding, data-analyses, inspirerende en originele wedstrijdbesprekingen en oog heeft voor het mentale aspect van topsport. En dat liefst gecombineerd met een bovengemiddeld charisma, die net zo makkelijk met een belangrijke sponsor, een bevlogen supporter als een kritische journalist kan omgaan. En dan liefst ook nog oog voor de talentvolle spelers uit de eigen jeugdopleiding.

Danny Buijs beschikte over veel van bovenstaande eigenschappen, maar zeker niet alle. Toch zagen we sinds de zomer van 2018 en in het jaar 2019 steeds meer clubs zoeken naar een ‘type Danny Buijs’. AFC schonk haar vertrouwen aan Uli Landvreugd, ASWH koos voor de veelbelovende Rogier Veenstra, IJsselmeervogels ruilt komende zomer Ted Verdonkschot in voor Berry Smit, Katwijk bedankt Jan Zoutman en kiest voor Anthony Correia en Kozakken Boys gaf Rick Adjei het vertrouwen. Maar ook FC Lisse had kunnen kiezen voor een gepokte en gemazelde coach, maar koos ervoor komend seizoen Raymond Bronkhorst voor de groep te zetten.

Misschien wel de meest complete ‘opvolger’ van Danny Buijs werkt bij Koninklijke HFC: Gertjan Tamerus werd de afgelopen maanden door menig topamateurclub benaderd, maar hij zit prima op zijn plek in Haarlem. Daar waar het opportunisme wat minder regeert, waar jonge spelers meer tijd krijgen alvorens de buitenwacht hen afrekent en waar bovendien de technische clubleiding zich flexibel opstelde toen Tamerus vroeg of hij zijn werkzaamheden bij HFC mocht combineren met het assistent-trainerschap bij Telstar. Bij de Koninklijke zullen ze beseffen dat het plafond van hun hoofdcoach veel hoger ligt dan de Spanjaardslaan en de enige mogelijkheid om zo lang mogelijk van hem te genieten is door hem te faciliteren in zijn drang om zich als trainer te ontwikkelen.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Uitgelicht