maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDit was 2018 | KNVB maakt korte metten met recidive Martin van...

Dit was 2018 | KNVB maakt korte metten met recidive Martin van Eeuwijk

De laatste dagen van december zijn traditiegetrouw de momenten waarin veelvuldig wordt teruggekeken naar hetgeen afgelopen jaar gebracht heeft. Ook in de Tweede en Derde Divisie was het een bewogen jaar vol hoogte- en dieptepunten, opmerkelijke en opvallende momenten. Voetbal247.nl besluit het jaar met een serie terugblikken op gebeurtenissen, uitspraken en bijzondere spelers en trainers die 2018 kleurden. Vandaag in deel 3: KNVB maakt korte metten met recidive Martin van Eeuwijk.

Loerde de aanklager van de KNVB op het moment waarop het Martin van Eeuwijk voor eens en altijd een lesje kon worden geleerd? Vertrouwelingen van de begenadigde aanvaller kregen dat gevoel toen de tuchtcommissie zich uitsprak over het voorval op 19 mei 2018, dat niet door de scheidsrechter was geregistreerd. Na afloop vertelde HHC-er Ashwin Manuhutu te zijn gebeten door Van Eeuwijk, destijds nog speler van FC Lisse. Hij toonde bovendien aan de camera de bijtafdruk, waarop bij wijze van spreken het gebit van Van Eeuwijk tot op de verstandskies nauwkeurig waarneembaar was.

De aanklager van de KNVB begon een onderzoek en besloot de creatieve aanvaller te schorsen voor liefst een heel seizoen. Een extreem zware straf vonden velen, al zal ongetwijfeld het trackrecord van Van Eeuwijk zijn meegewogen bij de sanctie. Immers, binnen amper twee jaar tijd zag Van Eeuwijk liefst vijf maal rood, waaronder één keer tweemaal een gele kaart. Met name in het najaar van 2017 was een dieptepunt, waarin Van Eeuwijk drie keer rood kreeg, waarvan één later werd geseponeerd.

FC Lisse kon in mei 2018, een week nadat het doelman Brian van der Werff al wegstuurde na een onbezonnen actie in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels, niets anders doen dan de samenwerking met haar publiekslieveling per direct te beëindigen.

‘Rode kaarten’ Martin van Eeuwijk
26 september 2015 | FC Lisse – Rijnsburgse Boys
20 februari 2016 | Katwijk – Rijnsburgse Boys
2 september 2017 | FC Lisse – HHC Hardenberg
28 oktober 2017 | Achilles ’29 – FC Lisse (2x geel)
9 december 2017 | Rijnsburg FC Lisse (geseponeerd)
19 mei 2018 | HHC Hardenberg – FC Lisse (geen rood, wel jaar schorsing)

Zijn neiging tot recidive vormde een flinke smet op de weergaloze voetballer die Van Eeuwijk zo vaak bewees te zijn. Toen Van Eeuwijk in Hardenberg opnieuw over de schreef was gegaan, was blijkbaar de maat echt vol in Zeist: de aanvaller moest een jaar brommen. Het betekende een lelijke streep door de rekening voor zowel Van Eeuwijk als Quick Boys, die reeds een contract voor het huidige seizoen waren overeengekomen. De schorsing zorgt er ook voor dat Van Eeuwijk dit seizoen niet bij een KNVB-vereniging mag trainen.

Gelukkig voor de fijnbesnaarde spelmaker is er perspectief aan de horizon. Quick Boys besloot het vertrouwen in haar aanwinst uit te spreken en legde hem een nieuwe verbintenis voor. Daardoor zal Van Eeuwijk in de zomer van 2019 zijn rentree maken op de velden en eindelijk kunnen schitteren op Nieuw-Zuid.

Lees ook andere delen van de eindejaarsserie:
1: De opmars van AFC
2. ‘Geschoffeerde’ Hans Kraaij jr stapt op

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD