zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDit was 2018 | 'Geschoffeerde' Hans Kraaij jr stapt op

Dit was 2018 | ‘Geschoffeerde’ Hans Kraaij jr stapt op

De laatste dagen van december zijn traditiegetrouw de momenten waarin veelvuldig wordt teruggekeken naar hetgeen afgelopen jaar gebracht heeft. Ook in de Tweede en Derde Divisie was het een bewogen jaar vol hoogte- en dieptepunten, opmerkelijke en opvallende momenten. Voetbal247.nl besluit het jaar met een serie terugblikken op gebeurtenissen, uitspraken en bijzondere spelers en trainers die 2018 kleurden. Vandaag in deel 2: ‘Geschoffeerde Hans Kraaij jr stapt op.

Gênant
,,Na afloop van de wedstrijd FC Lienden-Excelsior Maassluis vonden enkele sponsoren, die sinds jaar en dag bij de club zijn, het nodig om mij op dusdanig gênante manier te schofferen dat ik na twee nachten slapen heb besloten dat ik die mensen nooit meer wil en kan zien. Ik stop bij FC Lienden.” Het is 24 april 2018 en FC Lienden verliest haar boegbeeld in de media, haar motivator en een bevlogen oefenmeester.

Kiezen voor FOX
Jarenlang liep men weg met de markante trainer en televisie-persoonlijkheid. Kraaij nam ondanks zijn bekendheid voor iedereen de tijd, had steevast gevatte oneliners paraat en ging prat op gedurfd voetbal, zeker bij achterstand. Maar de afgelopen maanden komen er barstjes in het imago van de coach op de Abdijhof. Of, zoals Kraaij het tegenover De Gelderlander omschrijft: ,,Er wordt anders naar me gekeken, sinds ik begin april genoodzaakt was, voor het eerst sinds de start van mijn trainerschap, te kiezen voor mijn werkgever FOX Sports. Daarmee een kwartier na aanvang van de wedstrijd Rijnsburgse Boys-FC Lienden aanschoof. Er is veel veranderd, dit ondanks de volledige steun van de clubleiding.”

Tweedeling
Over die keuze om het analyseren van de Eerste Divisie voorrang te geven boven de wedstrijdvoorbereiding van Lienden tegen Rijnsburgse Boys, zijn de meningen verdeeld. Binnen de televisiewereld krijgt Kraaij steun van collega’s, die het logisch vinden dat hun collega zijn broodheer verkiest boven zijn nevenwerkzaamheden als trainer. Maar binnen het topamateurvoetbal zijn er ook geluiden die stellen dat het coachen van een semi-professionele club in de Tweede Divisie niet iets is wat je erbij doet, maar dat de competitie met haar exposure serieus genoeg is om volledige aandacht te krijgen.

Onrust
Afijn, met een knal eindigt het huwelijk tussen Kraaij jr en FC Lienden, ondanks het feit dat spelers hun vertrokken coach nog wel proberen om te praten. Het is tevergeefs. Nadien neemt eerst assist Jan Veldhuizen de honneurs waar, maar als Lienden verder afglijdt richting de afgrond van de Tweede Divisie grijpt de clubleiding in en grijpt het terug op een oude bekende: Hans van de Haar. Hij houdt Lienden in de Tweede Divisie, maar beleeft dit seizoen een turbulente en zeer moeizame start die afgelopen dinsdagavond abrupt tot een einde kwam met de mededeling dat FC Lienden zich per direct terugtrekt uit de Tweede Divisie. En Hans Kraaij jr? Die lijkt voorlopig even zijn trainerscarrière op een laag pitje te hebben gezet.

Lees ook andere delen van de eindejaarsserie:
1: De opmars van AFC

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD