Volg ons

Tweede Divisie

Dit gebeurde er in speelronde 17 in de Tweede Divisie

Dit gebeurde er in speelronde 17 in de Tweede Divisie

De jacht op koploper Katwijk is begonnen. Kozakken Boys bewees opnieuw een angstgegner voor de ploeg van Dick Schreuder te zijn. Wat verder opviel in speelronde 17 lees je hieronder! Reportages van verschillende wedstrijden volgen zaterdagavond en zondagochtend.

Averij voor Katwijk
Slim voerde Kozakken Boys-coach Danny Buijs de druk in aanloop naar de clash met Katwijk op. Door te zeggen dat de titel beslist kon worden op De Krom, speelde hij een slim mentaal spelletje. De oranjehemden leken verlamd door de druk, want Katwijk was geen schim van de ploeg die dit seizoen regelmatig dicteerde. De Werkendammers hielden het compact en sloegen na rust tweemaal toe.

Achilles ’29 houdt schade beperkt
Geen 17-0 maar slechts een bescheiden 2-0 zege boekte FC Lienden op Achilles ’29, dat speelde met voornamelijk spelers uit het beloftenteam. Opvallend was dat Danny van den Meiracker, van wie trainer Hans Kraaij jr stelde dat hij slechts een half uurtje kon spelen, negentig minuten op het veld stond.

Ignacio debuteert met treffer
Alle hoop in Amsterdam-Zuid is gevestigd op Raily Ignacio. De van Kozakken Boys overgekomen spits deed waarvoor de club van coach André Wetzel hem haalde: scoren. Toch werden de toeschouwers op Goed Genoeg allesbehalve verwend. Het was allesbehalve hoogstaand wat beide ploegen lieten zien en met een 1-1 puntendeling kon na afloop iedereen wel leven.

Spektakel op Het Kasteel
Jong Sparta zag in de winterstop vier vaste krachten vertrekken, met name in verdedigend opzicht. Dat was te merken op Het Kasteel, waar doelpunten als rijpe appelen vielen: 3-4. FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter werd na een uur naar de tribune verwezen vanwege aanmerkingen op de arbitrage.

HHC toont kwetsbaarheid TEC
TEC haalde in de winterstop Vinnie Vermeer en Jordi van Kerkhof, maar de brigade uit Tiel blijft kwetsbaar. HHC beleefde een makkelijke middag en won afgetekend met 4-1.

Castien herpakt zich
Zijn transfer lijkt ver weg, maar Roy Castien wist het net eindelijk weer te vinden. Weliswaar vanaf de strafschopstip, maar daarmee niet minder belangrijk. Het treffen tussen Rijnsburg en Koninklijke HFC was vooral voor de trainers speciaal: Pieter Mulders en Ted Verdonkschot werkten beiden in zowel Rijnsburg als Haarlem. Met de 1-1 puntendeling konden beide coaches waarschijnlijk wel leven.

Barendrecht doet IJsselmeervogels treuren
Trainer Willem Leushuis sprak met zijn selectie af om als doelstelling te gaan voor het winnen van de tweede seizoenshelft. In die missie beginnen de Rooien met een uitglijder, want Melvin Winterberg maakte vijf minuten voor tijd de winnende 0-1 voor het degelijke Barendrecht.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie