maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDirk Kuijt gaat meetrainen met Quick Boys

Dirk Kuijt gaat meetrainen met Quick Boys

Quick Boys-trainer Jan Zoutman verwelkomt komend seizoen een bijzonder gezicht op de training: Dirk Kuijt gaat meetrainen met de Katwijkers. Het is echter niet de bedoeling dat de blonde oud-international ook wedstrijden gaat spelen voor het vlaggenschip.

Voetballen in het vierde

Kuijt besloot na het behaalde kampioenschap met Feyenoord een punt te zetten achter zijn fraaie profcarrière. De aanvaller liet zich echter wel formeel overschrijven naar Quick Boys, maar technisch manager Gert Aandewiel stelt tegenover Voetbal in de Bollenstreek duidelijk dat Kuijt dat heeft gedaan om eventueel met vrienden in een lager elftal te gaan voetballen: “Dirk is overgeschreven, maar niet om bij ons in het eerste elftal te spelen zoals werd gesuggereerd. Als Dirk al wil gaan voetballen gaat hij dat hoogstwaarschijnlijk doen in het vierde waar z’n maatjes in spelen zoals Maarten Bak en Hendrik van Beelen.”

In kleedkamer van waarde

Evengoed kan de oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahce wel van waarde zijn in de kleedkamer van de Katwijkers: “Hij zal gaan aftrainen zoals bijna alle profs dat doen. Hij zal bij onze A-selectie aansluiten en gaan meetrainen. Dirk hoeft niet perse zaterdag zelf te voetballen om van waarde te zijn. Op deze manier is hij dat ook al. Hij zal gewoon in de kleedkamer zitten en die jongens kunnen helpen waar dat nodig is. Dirk is lang weggeweest bij Quick Boys, maar was sinds zijn terugkomst in Nederland al betrokken bij de jeugd en zit daar in het technisch hart. Hij zal komend seizoen zowel doordeweeks als op zaterdag veel op Nieuw Zuid zijn”, besluit Aandewiel.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD