donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDe Dijk maakt indruk, UDI'19 krijgt pak slaag van De Graafschap

De Dijk maakt indruk, UDI’19 krijgt pak slaag van De Graafschap

In de tweede speelronde van de Derde Divisie Zondag hebben De Dijk en Be Quick hun tweede overwinning geboekt. Jong De Graafschap zorgde voor een verrassing door met 6-0 over UDI’19 te walsen.

De Dijk, Be Quick en OJC Rosmalen nog zonder puntenverlies

De Dijk speelde de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen OFC. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen. De Dijk bleef zonder puntenverlies, want het won met 4-1 van de gasten uit Oostzaan. Via Tim Ruder en Achmed Ahahaoui kwam de thuisploeg op een 2-0-voorsprong. Youssef El Baouchi scoorde de aansluitingstreffer voor OFC. In de tweede helft mikte Dennis Kaars twee keer raak en gooide daarmee het duel in het slot. Voor Kaars is het seizoen fantastisch begonnen. Na twee wedstrijden staat hij al op vijf doelpunten.

Ook Be Quick won de tweede partij van het seizoen. Het won met 1-5 van HBS, dat een moeizame competitiestart heeft. In Den Haag was Joram Smits (f0t0) wederom van grote waarde voor Be Quick. Vorige week maakte hij de enige goal tegen Juliana ’31 en tegen HBS maakte hij de openingsgoal, om even later, na de 0-2 van Twan Nieboer, ook de 0-3 te maken. Daan Driever maakte er daarna 0-4 en 0-5 van. In de slotminuut redde Serana van der Hurk de eer voor HBS door vanaf elf meter de 1-5 te maken. Ook OJC Rosmalen maakte in de tweede wedstrijd geen fout. Het won met 1-0 van Jong Achilles ’29. Diego Meerveld scoorde enige treffer met een schitterende omhaal.

Jong De Graafschap de verrassing van de dag

Jong De Graafschap zorgde in de thuiswedstrijd tegen UDI’19 voor de grootste verrassing. Het won met 6-0 van UDI’19, terwijl de club uit de Achterhoek een week eerder nog weinig te vertellen had tegen Hercules. UDI’19 was juist goed aan de competitive begonnen, met een 3-1-overwinning op Dongen. Een passend vervolg zat er tegen De Graafschap bepaald niet in. Delano Burgzorg, Kabir Sabotic, Aleksander Jankovic (2) en Youssef El Hammouchi (2) maakten de zes goals voor De Graafschap.

Westlandia herstelde zich tegen Hercules van de matige competitiestart tegen OFC door met liefst 4-0 te winnen. Na een 0-0-ruststand sloeg Westlandia in het tweede bedrijf vier keer toe via Patrick Batist, Remon van Bochoven (2) en Adnan Bajic. Juliana’31 won met 3-1 van EVV, terwijl Dongen de eerste zege kon bijschrijven. Het won met 2-1 van Quick’20. HSC’21 bleef op nul punten staan, door de 1-2-nederlaag tegen JVC Cuijk. Magreb’90 pakte thuis een punt tegen Jong FC Den Bosch. Het werd 1-1 in Utrecht.

Bekijk de Derde Divisie Zondag Uitslagen | Stand | Programma

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD