maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDe Dijk hoeft Tol niet lang te missen, blessure 'valt mee'

De Dijk hoeft Tol niet lang te missen, blessure ‘valt mee’

De blessure van Tony Tol blijkt minder ernstig dan aanvankelijk werd gevreesd. De verdediger van De Dijk heeft in de KNVB Beker tegen Vitesse verrekte kniebanden opgelopen en hoopt met een week of zes weer inzetbaar te zijn in de Derde Divisie Zondag voor De Dijk.

Vrees voor scheurtje in de meniscus

Voor Tol ging het mis in de bekerwedstrijd tegen Vitesse (2-7-verlies, red.). Na een uur spelen moest de verdediger zich laten vervangen, vanwege serieuze klachten aan zijn knie. In eerste instantie leek het er slecht uit te zien voor Tol. “Ik ben bij de orthopeed geweest en hij dacht na wat oefeningen dat ik een scheurtje in mijn meniscus had”, vertelde Tol in gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal.  “Gelukkig zat hij ernaast. Uit de scan bleek dat er geen scheurtje in mijn meniscus zat en daardoor geen operatie hoef te ondergaan. Het viel allemaal erg mee. Alleen mijn kniebanden waren verrekt.”

Tol begonnen aan revalidatie

Inmiddels is voor Tol de revalidatie begonnen. De komende drie weken werkt de oud-speler van IJsselmeervogels individueel aan zijn herstel. “Vandaag ga ik voor het eerst weer een individuele training buiten afwerken en ik zal kleine stappen moeten maken. Het herstel moet namelijk wel voorspoedig verlopen. Uiteindelijk hoop ik over zes weken mijn rentree te maken.” Mogelijk kan Tol dus eind november zijn rentree maken in het shirt van de koploper van de Derde Divisie Zondag. De Dijk speelt dan, op 27 november, tegen Be Quick 1887.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD