zaterdag, 18 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDierenambulance woedend om 'haantjes' op veld bij Haagse derby

Dierenambulance woedend om ‘haantjes’ op veld bij Haagse derby

De Dierenambulance Den Haag heeft geen goed woord over voor de actie van Quick-supporters om tijdens de Haagse derby tegen HBS haantjes los te laten op het veld. Volgens de dierenhulporganisatie waren het bovendien geen haantjes, maar verwaarloosde kippen.

Slecht in de veren
,,De beesten moesten eigenlijk doorgaan voor een haan, de bijnaam van de leden van Quick”, briest Cherinda Caspers van Dierenambulance Den Haag tegenover het AD. ,,Maar het bleken toch echt kippen te zijn.” Volgens Caspers waren het niet zomaar kippen: ,,Nee, ze zagen er enorm verwaarloosd uit. Ze zaten slecht in de veren, waren sterk vermagerd en hadden slechte nagels. Het was duidelijk dat ze al langer slecht verzorgd waren.”

Opkrabbelen

Voor Quick-voorzitter Dick Vierling is dat nieuws: ,,Bij mijn weten zijn er haantjes losgelaten. Ik weet niet wie die dieren heeft meegenomen. Het spijt me nu te horen dat het om verwaarloosde kippen gaat. Ik hoop dat ze snel weer opkrabbelen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD