dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDiderik (Sparta Nijkerk): 'De beslissing om te stoppen was echt lastig'

Diderik (Sparta Nijkerk): ‘De beslissing om te stoppen was echt lastig’

Rob Diderik maakte dinsdag bekend dat hij zijn voetbalschoenen definitief in de kast op zal bergen. De verdediger van Sparta Nijkerk stopt omdat het voetballen niet meer te combineren is met zijn thuissituatie en zijn eigen bedrijf.

Lastig
De beslissing werd wel overwogen genomen door de verdediger. ,,Ik had nog een contract voor het komende seizoen bij Sparta Nijkerk. Mijn thuissituatie is echter dermate veranderd dat het combineren gewoon heel lastig zou worden. Toen heb ik zelf de keuze gemaakt om echt helemaal te stoppen met voetballen. Ik ben vader geworden en heb een eigen bedrijf waar ik heel druk mee ben. Dan moet je op een gegeven moment een afweging maken van wat je nu gaat doen. Ik vertrek iedere ochtend om 06:30 van huis, dan ben ik meestal rond 17:00 uur weer thuis, dan ga ik even aan tafel zitten om te eten en daarna moet ik trainen. Dan kom je jezelf op een gegeven moment tegen en dan gaat het voetbal je een beetje tegenstaan. Van Apeldoorn naar Nijkerk is toch steeds een half uur rijden en het alles plannen werd steeds lastiger. Ik vond de beslissing om te stoppen echt lastig, ik had het echt super naar mijn zin bij Sparta Nijkerk”, aldus Diderik tegenover Voetbal247.

Maanden
De laatste twee seizoenen werden door het coronavirus niet uitgespeeld, niet echt een mooi moment om afscheid te nemen. De vraag is dan ook of de verdediger dat niet erg lastig vond om juist nu de beslissing te nemen om te stoppen. ,,Dat neem je ook mee als je een beslissing neemt. Ik heb verder een hele goede band met de trainer en dan niet alleen in het voetbal maar ook op persoonlijk vlak. De club vind ik geweldig, maar dit speelde al enige maanden. De club heeft veel voor mij betekend en ik ook voor de club. Ik dacht alleen wel dat het niet zou helpen als ik er minder gelukkig rond zou gaan lopen. Dan hebben ze er ook niets aan. Het werd mij helemaal duidelijk toen ik het voorbereidingsprogramma kreeg en ik het gevoel niet meer had zoals anders dat ik dan enthousiast werd dat het weer allemaal begon. Toen wist ik het zeker.”

Tweede Divisie
Terugkijkend op zijn loopbaan blijft Diderik iets missen op zijn cv. ,,Ik had nog heel graag een keer in de Tweede Divisie willen spelen, een paar jaar geleden kon in de overstap maken van CSV Apeldoorn naar FC Lienden. Toen lieten ze mij niet gaan omdat ik een contract voor twee jaar had. Daar had ik toen begrip voor. Met Sparta Nijkerk is het dus ook door omstandigheden gelukt en laatst dacht ik wel zoiets van dat het dan dus zou had moeten zijn dat ik dat niet mee kon maken.”

Helemaal stoppen
Een afscheid van Sparta Nijkerk wil voor Diderik ook zeggen een afscheid van het voetbal. De verdediger zal niet elders plotseling opduiken om er zij wedstrijden te gaan spelen. ,,Nee, dat zou ik niet fair vinden naar Sparta Nijkerk toe. Ik heb gezegd dat als ik mijn contract zou ontbinden ik helemaal zou stoppen met voetballen. Ik vind dat als ik het ergens anders zou kunnen ik ook gewoon bij Sparta had kunnen blijven spelen. Zonder voetbal kan ik alles beter indelen. Er zijn al wat clubs geweest die mij hebben gevraagd wat ik nu ging doen, maar dat is dus helemaal stoppen met voetbal”, besluit Diderik zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD