Volg ons

Ajax amateurs

Dico Koppers beëindigt profcarrière en gaat spelen voor Ajax amateurs

Dico Koppers beëindigt profcarrière en gaat spelen voor Ajax amateurs

Dico Koppers zet per direct een punt achter zijn profcarrière en gaat komend seizoen spelen voor Ajax amateurs, uitkomend in de Derde Divisie. Dat maakt de amateurtak van de Amsterdammers bekend op Twitter.

De 28-jarige verdediger speelde 11 duels voor de profs van Ajax en kwam daarna uit voor ADO Den Haag, FC Twente, Willem II, PEC en het meest recent voor Almere City FC. ,,Na 10 jaar profvoetbal heb ik besloten om voor nu een andere weg in te slaan. Voor velen misschien verrassend, maar voor mezelf niet. De laatste jaren heeft het me vooral veel energie gekost en het plezier werd steeds minder. Door meerdere blessures ben ik helaas nooit lekker in mijn ritme gekomen. Ik voel dat het tijd is om andere dingen te gaan ontdekken en nieuwe dingen te leren”, schrijft hij op Instagram.

,,Ik heb prachtige momenten meegemaakt.. Mijn debuut voor Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord, spelen tegen Manchester United in Europese wedstrijden, kampioen worden, spelen voor Jong Oranje en natuurlijk scoren in de Eredivisie.(..) Ik ga natuurlijk niet stilzitten.. Leuk om te melden is dat ik na Ajax, ADO den Haag, FC Twente, Willem II, PEC Zwolle en Almere City weer terug zal keren bij Ajax. Ik krijg bij AJAX de kans om in de organisatie mee te kijken en zo te ontdekken wat ik leuk vind! Ook ga ik de trainerscursus volgen en zal Ajax me hierin helpen en begeleiden. Daarnaast ga ik aan een studie beginnen (HBO Business & Innovation) en nog lekker voetballen bij Ajax Zaterdag 1. Als ik één ding heb geleerd in de voetballerij, is dat je nooit weet hoe het loopt. Voor nu stop ik met profvoetbal en daar heb ik vrede mee.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Ajax amateurs