Volg ons

Hoofdklasse

DHSC-aanwinst Berkvens: ‘Het wordt hartstikke moeilijk om meteen weer te promoveren’

DHSC-aanwinst Berkvens: ‘Het wordt hartstikke moeilijk om meteen weer te promoveren’

Marley Berkvens begon recent aan de voorbereiding op het aanstaande seizoen met zijn nieuwe club DHSC. De middenvelder maakte deze zomer de overstap van DOVO naar de vereniging uit Utrecht die voor de eerste keer in de clubhistorie promoveerde naar de hoofdklasse. De verwachtingen zijn hoog gespannen rondom de club, maar Berkvens is van mening dat promoveren naar de Derde Divisie lastig zal zijn.

Promoveren
De 26-jarige speler koos voor de Utrechtse club na een periode van drie seizoenen gespeeld te hebben in Veenendaal aan de rode zijde van het Panhuis.  ,,Toen het rondkwam met DHSC was het nog niet zeker of ze kampioen zouden worden. Uiteindelijk wil de club zo hoog mogelijk voetballen. Het wordt hartstikke moeilijk om meteen weer te promoveren, maar we willen wel proberen zo hoog mogelijk te eindigen. We zitten in een poule met veel voetballende ploegen. Dat ligt ons wel”, aldus Berkvens tegenover het Algemeen Dagblad.

Hoge verwachtingen
In de voornoemde landelijke krant gaf de middenvelder tekst en uitleg over zijn keuze om te gaan spelen voor DHSC waar de verwachtingen hooggespannen zijn voor komend seizoen. ,,Ze wisten veel van me; dat gaf een goed gevoel. Ze zien in mij een ‘tien’. Van nature ben ik een loper. Bij DOVO speelde ik van box to box. Dat willen ze bij DHSC ook graag.”

Oefenwedstrijd
DHSC speelt komende zaterdag de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Voor Berkvens een speciaal debuut aangezien de tegenstander DOVO zal zijn in Veenendaal.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Hoofdklasse