Volg ons

Hoofdklasse

DFS Opheusden draait geldkraan dicht en stopt met prestatievoetbal

DFS Opheusden draait geldkraan dicht en stopt met prestatievoetbal

Opnieuw stopt een ambitieuze club met prestatievoetbal. DFS Opheusden maakt bekend dat de geldkraan voor het eerste elftal deze zomer dichtgedraaid wordt en dat de club bij de KNVB gaat vragen om teruggezet te mogen worden naar de vierde klasse.

Jarenlang timmerde DFS aan de weg in een poging zich te nestelen in het topamateurvoetbal. De Gelderse club schopte het tot de Hoofdklasse, maar kwam dit seizoen uit in de eerste klasse. Daarin stond de ploeg van coach Arno Arts wel bovenaan en had het goede kansen op promotie.

,,Enorm teleurstellend. We waren op weg naar het kampioenschap. En of we dat nu halen of niet: het heeft bij voorbaat al geen waarde meer. We waren zo graag met elkaar de hoofdklasse ingegaan”, reageert Arts tegenover De Gelderlander.

Ook geldschieter Gerard Roelofsen baalt enorm, zegt hij tegen de krant: ,,Hier ligt mijn ziel en zaligheid in. En daarom ben ik ook zo kapot van dit besluit. Dat de club alles wat wij hebben opgebouwd zo laat instorten, doet me veel pijn. (..) Ik werd tien minuten voor het nieuws naar buiten kwam door het bestuur ingelicht over het besluit. Toen heb ik gelijk gezegd: als het om het geld gaat, dan kunnen we door. Ik heb er alles bij elkaar toch al zoveel miljoen in zitten. En natuurlijk was ik liever wat gaan minderen. Ik ben al oud. Maar ik ken zoveel sponsoren. Dat hadden we wel gered. (..) Want weet je wat het is? Je promoveert een keer en degradeert een keer, maar voor een gemeenschap als Opheusden betekent voetballen op dit niveau ontzettend veel. De trots van het dorp, om het zo maar te zeggen. Dat is straks definitief verleden tijd en zo eindigt het verhaal triest.’’

Bij DFS speelden de afgelopen jaren heel wat spelers van naam en oud-profs, zoals Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Jesse Edge, Cedric Badjeck, Furkan Alakmak, Rutger Worm, Tim Sanders, Thijs Hendriks, Roy de Ruiter, Brayton Biekman en Corné Davelaar.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse