vrijdag, augustus 19, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieDeze zender gaat waarschijnlijk de Tweede Divisie voortaan uitzenden

Deze zender gaat waarschijnlijk de Tweede Divisie voortaan uitzenden

De Tweede Divisie blijft mogelijk toch live op televisie te zien. Volgens het Leidsch Dagblad zijn er vergevorderde gesprekken waarbij zowel de samenvattingen als de livewedstrijd zouden verhuizen van ESPN naar Ziggo Sport.

Volgens de krant lopen er onderhandelingen tussen Ziggo Sport en Eyecons. ,,De gesprekken bevinden zich in een gevorderd stadium’’, bevestigt Cees Driebergen, oud-voorzitter van Rijnsburgse Boys en bestuurslid van de CVTD. ,,Door vakanties van enkele betrokken stonden die even ’on hold’, maar de interesse van Ziggo is absoluut concreet.’’

De afgelopen vijf jaar werd de Tweede Divisie uitgezonden door FOX Sports en later ESPN. Het contract met de zender liep deze zomer af en ESPN had geen interesse om de samenwerking te verlengen.

Daar tegenover staat de commerciële deal met Jack’s Casino om naamgever te worden van de Tweede Divisie. Dat levert de clubs een leuk bedrag op, vertelt AFC-voorzitter Ad Westerhof aan de regionale kranten: ,,Het gaat weliswaar niet om miljoenen, zoals bij de profs, maar toch zeker wel om tonnen. Geld dat ten goede komt aan de clubs en evenredig verdeeld wordt over de achttien tweededivisionisten. Het zijn ontwikkelingen die iets zeggen over de status van de competitie, die steeds professioneler wordt.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS