donderdag, februari 25, 2021
Home Uitgelicht Deze indicatoren bepalen of er in januari weer gevoetbald kan worden

Deze indicatoren bepalen of er in januari weer gevoetbald kan worden

In het meest positieve scenario kan er half januari weer gevoetbald worden. Maar dan moet het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames wel blijven dalen. Dat lieten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge blijken tijdens de persconferentie.

Hoewel ze geen garanties wilden geven, noemden ze wel twee indicatoren die vrijwel zeker cruciaal gaan blijken bij de vraag of er half januari dermate versoepeld kan worden dat het topamateurvoetbal – sporten in groepsverband – weer mogelijk wordt. Minister De Jonge zei dat voor een versoepeling half januari het aantal dagelijkse besmettingen onder de 3600 moet zijn en het aantal nieuwe ic-opnames onder de 10.

Feit is dat het aantal besmettingen weliswaar daalt, maar minder snel dan eerder. Nu er vanavond een lichte versoepeling is aangekondigd (een terugkeer naar de gedeeltelijke lockdown) en het niet ondenkbaar is dat de feestdagen een nieuwe besmettingsgolf kunnen gaan veroorzaken, is het de vraag of realistisch Plan B van de KNVB nog is. Immers, voorafgaand aan de hervatting van de competitie is een nieuwe voorbereidingsperiode van een week of 4 a 6 nodig met de mogelijkheid om oefenduels te spelen, en dat lijkt dit kalenderjaar in ieder geval niet meer mogelijk te zijn.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments