Volg ons

Tweede Divisie

Deze financiële overheidssteun kregen de clubs uit de Tweede Divisie

Deze financiële overheidssteun kregen de clubs uit de Tweede Divisie

Het is algemeen bekend dat amateurclubs hard geraakt worden door de coronacrisis en het feit dat de gestaakte competities voor vrijwel volledig omzetverlies zorgen. Maar welke financiële steun hebben de clubs tussen juli en september 2020 eigenlijk ontvangen? Een overzicht.

Omdat veel clubs uit de Tweede Divisie werken met contracten die zijn ondergebracht bij een aparte stichting, is het ook interessant om te kijken naar de NOW-steun die de stichting of businessclub heeft ontvangen uit Den Haag.

Onderstaand overzicht leert dat Katwijk met afstand de meeste steun kreeg: ruim 180 duizend euro. IJsselmeervogels kreeg ongeveer de helft: zo’n 90 duizend euro. Daarna volgen Spakenburg en Noordwijk. Opvallend is dat Quick Boys en HHC Hardenberg geen steun ontvingen voor zover ons bekend. Het register met steunaanvragen is openbaar en kan hier worden ingezien.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie