Volg ons

Eerste Divisie

‘Deur op een kier voor profvoetbal voor 1 september’

‘Deur op een kier voor profvoetbal voor 1 september’

Er gloort een sprankje hoop dat er al voor 1 september gevoetbald kan worden in wedstrijdverband. Minister Martin van Rijn voerde woensdag een constructief gesprek met de KNVB. ,,Als het onder condities mogelijk zou zijn om het eerder te doen, dan wil ik daarnaar kijken”, stelt hij tegenover de NOS.

,,Het hangt ervan af onder welke condities dat dan zou kunnen. Dat is ook precies de reden dat we aan de KNVB hebben gevraagd: maak een plan, zodat we kunnen beoordelen wat wel en niet kan. Daartoe hebben ze zich bereid verklaard”, vervolgt Van Rijn na een videogesprek met de voetbalbond. Het KNVB-plan moet in ieder geval eerst nog worden voorgelegd aan het Outbreak Management Team (OMT).

Vermoedelijk is de ruimte die wordt geboden vooral bestemd om eventueel oefenwedstrijden te laten spelen in de zomer, zodat de competitie rond 1 september kan aanvangen. De kans is zeer groot dat daarbij minimaal enkele maanden zonder publiek gespeeld zal worden. Of er eventueel ook mogelijkheden komen voor het topamateurvoetbal, is nog onbekend.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie