vrijdag, 8 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDerian Reinders droomt van PSV uit

Derian Reinders droomt van PSV uit

Het Excelsior ’31 van Derian Reinders kent een geweldige start van het seizoen. Zij ploeg is de huidige koploper van de Derde Divisie (zaterdag), Reinders zelf zag zijn goal tegen SteDoCo “viral” gaan en bovendien komt vanavond Groene Ster op bezoek voor een wedstrijd in de KNVB Beker. Inzet is een plekje in het hoofdtoernooi. In gesprek met voetbal247.nl geeft Reinders al aan dat hij ook die ronde zou willen overleven, omdat daarna pas zijn droomloting kan uitkomen. ,,Ik zou dolgraag uit naar PSV willen.”

,,Vooraf had ik voor zo’n droomstart getekend,” stelt Reinders, die ook wijst op het behoorlijk pittige programma wat Excelsior ’31 tot nu heeft mogen afwerken. ,,We hebben DVS ’33 en SteDoco al uit gehad. Lisse is op bezoek geweest op De Koerbelt. Dat zijn lastige tegenstanders.” Desalniettemin is de 24-jarige middenvelder niet geheel verbaasd dat zijn ploeg het zo goed doet, maar tempert hij wel te hoge verwachtingen voor de toekomst. ,,We hebben kwalitatief een goed team staan, maar de weg is nog lang. We gaan nog tegen schorsingen en blessures aanlopen.” Vooralsnog is het echter hosanna in Rijssen en ging Reinders bovendien “viral” met zijn prachtige volley tegen SteDoCo. ,,Die is wel overal terechtgekomen ja,” glimlacht hij, om vervolgens nuchter te concluderen dat ook deze maar voor 1 telde.

De goede competitiestart moet vanavond een vervolg krijgen in het bekertoernooi. Groene Ster is de tegenstander op De Koerbelt. ,,Gisteren hebben we beelden gekeken van ze, ter voorbereiding op deze wedstrijd.” Een wedstrijd die niet alleen speciaal is, maar tegenwoordig ook financieel belangrijk voor de club. ,,In deze tijden kan de club die “bonus” wel gebruiken inderdaad, maar wedstrijden in de KNVB Beker zijn sowieso altijd speciaal.” De loting in de eerste ronde is voor de winnaar vanavond bovendien geen onoverkomelijke horde. ,,Als we winnen, spelen we tegen de winnaar van Rijnvogels – UNA,” zegt Reinders. Over een mogelijk vervolg in het bekertoernooi heeft Reinders ook al gedroomd. ,,Ik hoop op PSV uit.”

Het enige spijtige is dat de wedstrijd van vanavond op een prachtig, maar leeg sportpark wordt afgewerkt. ,,Dat is jammer inderdaad. Zeker thuis hebben we altijd veel publiek langs de lijn en ook uit hebben we niet te klagen over support. Maar we zijn goed in vorm en het gevoel is goed in de groep, dus we zijn er klaar voor om er vanavond iets moois van te maken,” besluit Reinders vol vertrouwen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD