Volg ons

Derde Divisie

Derde Divisie Zondag | Westlandia komt dramatische start niet te boven, EVV wint bij OJC

Derde Divisie Zondag | Westlandia komt dramatische start niet te boven, EVV wint bij OJC

Een sterke start tegen Westlandia zorgt ervoor dat Jong Volendam ook na zeven speelrondes koploper is. EVV won dankzij een vroege goal op bezoek bij OJC Rosmalen.

Jong Volendam kende een vliegende start tegen Westlandia. Max Veerman lobde de bal na na vijf minuten tegen de touwen, zijn eerste treffer voor de Volendamse beloften, een minuut later was het weer raak. Nu scoorde Derry John Murkin de 2-0. Trainer Edwin Grunholz (foto) liet over zijn onvrede geen twijfel bestaan. Al na 18 minuten haalde hij Remon van Bochoven van het veld, drie minuten later volgde ook aanvoerder Marko van de Knaap. In het vervolg van de eerste helft kwamen beide ploegen beter in balans. Direct na rust maakte Jedsel Markies de 2-1. Daarmee was de spanning weer volledig terug. Westlandia ging met overgave op jacht naar de gelijkmaker, trof de paal en zag een doelpunt afgekeurd worden, maar na een bloedstollend slot stond het wel met lege handen.

In een niet bijster hoogstaande wedstrijd zorgde Bob Vankan na zeven minuten voor een voorsprong voor EVV op bezoek bij OJC Rosmalen. Het duel kabbelde, zonder al te veel kansen, naar het einde. In de slotfase werd de missie om een punt over te houden voor OJC nog lastiger, toen Melvin van Gestel zijn tweede gele kaart kreeg. EVV wist de zege over de streep te trekken en nestelt zich daardoor in de subtop. OJC moet stilaan naar beneden kijken.

Meer over Derde Divisie