Volg ons

Derde Divisie

Derde Divisie Zondag: UNA wint bij Goes, Dongen verslaat Jong Volendam

Derde Divisie Zondag: UNA wint bij Goes, Dongen verslaat Jong Volendam

UNA is de winnaar geworden van een uitgedunde speelronde in de Derde Divisie Zondag. De ploeg van scheidend coach Jeroen van Bezouwen knokte zich in en tegen Goes naar een 2-3 zege. Jong FC Volendam ging verrassend onderuit bij Dongen.

Na een levendige beginfase kwam Goes halverwege de eerste helft aan de leiding. Erwin Franse strafte een fout van de UNA-doelman af en maakte 1-0. Twee minuten later sloegen de Zeeuwen opnieuw toe toen Tim de Winter werd diepgestuurd en voor de 2-0 zorgde. Het antwoord van UNA volgde snel. Nick Tielemans (foto) schoot een vrije trap raak 2-1. Na een klein uur tikte Ritchie Anpong bij een hoekschop de 2-2 binnen. Wederom een dood spelmoment, een vrije trap ditmaal, deed Goes de das om. Lex van Dijk schoot een kwartier voor tijd de 2-3 tegen de touwen.

Dongen toonde zich effectief tegen de beloften van FC Volendam. Want waar de ploeg van Johan Steur het initiatief had was het Dongen dat halverwege de eerste helft toesloeg. Glenn Kools scoorde met een schot van net buiten de zestien. Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 toen Anouar Moukouh lankmoedig verdedigen van Volendam afstrafte. Na rust trachtte Jong Volendam de bakens te verzetten. Het kwam sterk uit de kleedkamer en maakte al na twee minuten via Derry John Murkin de 2-1. Dongen beet van zich af en kreeg kansen op de 3-1, anderzijds had onder meer Murkin ook de 2-2 kunnen maken. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Dongen de zege greep. Voor Jong Volendam loopt de schade op TEC op naar zeven verliespunten, UNA heeft er vier minder.

Zaterdag werd reeds de derby tussen Blauw Geel ’38 en OSS ’20 gespeeld. De Veghelse ploeg nam vlak voor rust de leiding via Joey Hellstern. Na rust maakte Teun van Grunsven gelijk. In de slotfase had Jos Peltzer twee enorme kansen om de promovendus de zege te schenken, maar hij wist het doel niet te vinden, waardoor de eindstand 1-1 bleef.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie