Volg ons

Derde Divisie Zondag

DERDE DIVISIE ZONDAG: Overwinningen voor TEC en OFC, UNA laat punten liggen tegen JVC Cuijk

DERDE DIVISIE ZONDAG: Overwinningen voor TEC en OFC, UNA laat punten liggen tegen JVC Cuijk

In de strijd om promotie af te dwingen naar de Tweede Divisie wisten TEC en OFC de broodnodige drie punten binnen te slepen. De ploeg uit Tiel won mede door twee doelpunten van Serhat Koc (2) en Nick Hak (2) de uitwedstrijd tegen Blauw Geel ’38 (2-4). OFC Oostzaan was thuis te sterk voor OJC (3-2) en UNA verspeelde kostbare punten thuis tegen JVC Cuijk (1-1). Verder waren er overwinningen voor Oss’20, Westlandia en USV Hercules. 

Blauw Geel – TEC 2-4
De uitspelende vereniging kreeg in de beginfase enkele goede mogelijkheden en het was dan ook niet echt een verrassing dat men in de negende minuut aan de leiding kwam. Serhat Koc was de maker van de openingstreffer, hij schoot de bal tussen de benen van de keeper het doel in (0-1). TEC wist in de eerste helft de voorsprong ook nog te verdubbelen. Door enkele schitterende bewegingen van Wimilio Vink kwam hij vrij en gaf de bal vervolgens aan Nick Hak, die schoot de bal onhoudbaar langs de sluitpost van de tegenstander (0-2). Nog voor de pauze kwam de spanning weer terug in de wedstrijd toen Blauw Geel er in slaagde om de aansluitingstreffer te produceren. Na een klein uur spelen zorgde Nick Hak voor iets meer lucht bij TEC toen hij de 1-3 maakte. Sander Egmond zorgde nog wel voor de 2-3 maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet. In de laatste minuut was het Serhat Koc die de 2-4 op het scorebord wist te zetten.

UNA – JVC Cuijk 1-1
Jelle Schijvenaars wist kort voor de pauze de thuisploeg op voorsprong te zetten, hij wist een fraaie aanval af te ronden (1-0). In de 55ste minuut kwam JVC weer naast UNA door een benutte strafschop van Furkan Alakmak (1-1).

OFC – OJC
Romano de Jonge bracht de thuisploeg na 22 minuten op voorsprong (1-0), dit was gezien het spelbeeld volledig terecht te noemen. Op slag van rust was het weer De Jonge die het net van de tegenstander wist te vinden (2-0). Direct na de pauze bracht Roel van de Sande de spanning weer terug met zijn doelpunt (2-1). Lang kon men daar echter niet van genieten want even later was het al weer 3-1 door Mike Brantjes.  OJC zat niet bij de pakken neer en wist in de 54ste minuut de 3-2 te maken, nu was Stef Nieuwendaal de doelpuntenmaker.

Oss’20 – ADO’20 2-0
De Brabantse formatie kwam aan de leiding door een benutte strafschop van Tony de Groot (1-0). Drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd bracht Jos Pelzer de stand op 2-0 in het voordeel van OSS’20.

Westlandia – HBS 2-0
Waarschijnlijk zal niet iedere bezoeker van deze wedstrijd de openingstreffer gezien hebben. Er was namelijk net één minuut gespeeld toen Brandon Tichem de doelman van HBS al wist te passeren (1-0).

USV Hercules – EVV 1-0

Meer over Derde Divisie Zondag