donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDerde Divisie Zondag: OSS'20 periodekampioen na zege in Lienden, Hoogland wint bij...

Derde Divisie Zondag: OSS’20 periodekampioen na zege in Lienden, Hoogland wint bij Blauw Geel ’38

OSS’20 heeft beslag gelegd op de eerste periode. De Ossenaren boekten een overtuigende 1-4 zege bij FC Lienden. Hoogland won in een doelpuntrijk duel van Blauw Geel ’38. UNA wist diep in blessuretijd een achterstand van 2-0 weg te poetsen tegen Groene Ster.

OSS’20 kwam, ondanks diverse blessures, vanaf het begin sterk uit de startblokken. Tom Pijnenburg scoorde na een mooie aanval de 0-1. Na een half uur maakte Jos Peltzer er 0-2 van op aangeven van Bob Zonnenberg. Peltzer tekende halverwege de tweede helft ook voor de 0-3. Een minuut later werd het zelfs 0-4 via Tony de Groot. In de slotfase redde Guytho Mijland de eer voor FC Lienden met de 1-4.

Groene Ster leek lang op weg naar een overwinning tegen UNA. Dylan Zwartjes maakte middels een rake vrije trap de 1-0, in de slotfase was Cem Unal trefzeker uit een scrimmage: 2-0. In de resterende minuten wist UNA echter nog de rug te rechten en alsnog gelijk te maken via Thomas Horsten en Sil van Herwijnen: 2-2.

DEM boekte een belangrijke zege op bezoek bij de beloften van ADO Den Haag. De Beverwijkers gingen al na een kwartier aan de leiding. Een eigen doelpunt van Jean Fritz Boom betekende na een half uur de 0-2. In de absolute slotfase bepaalde DEM de eindstand op 0-3.

HSC’21 kwam al na zes minuten op voorsprong door een pegel van afstand van Cenk Uguz. Een serieuze blessure bij EVV-er Demen Roumen zorgde ervoor dat het duel tijdelijk werd stilgelegd. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. EVV kreeg zowel voor als na de hervatting steeds meer kansen en de ultieme mogelijkheid was na een uur vanaf elf meter. Rick Polman maakte in tweede instantie de 1-1. Met nog een kwartier te spelen kreeg ook HSC’21 een strafschop te nemen, die werd benut door Diego van der Weide: 2-1. Dat was tevens de eindstand.

In Veghel waren de doelpunten in de aanbieding. Zain Moghal opende de score namens Blauw Geel ’38 op aangeven van Mark Dobbelsteen. Hoogland kwam echter op gelijke hoogte door een hoekschop die er in één keer inging van Dave Dekker. Blauw Geel kwam halverwege de eerste helft wederom op voorsprong, ditmaal door Koen van der Zanden. Vier minuten later was het echter weer gelijk door Coen Heus en op slag van rust greep Hoogland zelfs de voorsprong: 2-3. Wederom was Heus de doelpuntenmaker. Blauw Geel moest even na rust verder met tien man doordat Sjaak Egmond een rode kaart kreeg. Hoogland profiteerde daar al snel van middels de 2-4 van Henk Baum. Met nog zo’n 25 minuten te spelen kreeg Blauw Geel weer hoop door een raak schot van afstand van Tim Rerimassie. In de slotfase werd het duel echter alsnog beslist door Hoogland toen het de 3-5 scoorde. Wederom was Baum de doelpuntenmaker.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD