zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieDerde Divisie Zondag: OFC onderuit bij Westlandia, OSS'20 gelijk bij ADO'20

Derde Divisie Zondag: OFC onderuit bij Westlandia, OSS’20 gelijk bij ADO’20

OSS’20 is ondanks haar gelijkspel op bezoek bij ADO’20 een punt uitgelopen op achtervolger OFC, dat verloor bij Westlandia. Hectisch was de slotfase bij HSC’21 tegen DEM, waar de thuisploeg een 3-1 achterstand wist goed te maken en alsnog haar eerste punt van 2020 binnensleepte.

Na zeven zeges op rij leed OSS’20 het eerste puntenverlies sinds begin november 2019. Op bezoek bij ADO’20 kwam de koploper, die worstelt met een bomvolle ziekenboeg, niet verder dan 1-1. Joep van de Rande zette de Ossenaren na elf minuten spelen op 0-1, elf minuten na rust werd de 1-1 gescoord door Nigel Daniels.

Hercules trof in Dongen een schier onpasseerbare doelman Wessel Sprangers. En doordat de Utrechters het maar niet lukte om haar kansen te benutten, sloegen de Kanaries aan de andere kant genadeloos toe. Jan Gerrits junior kopte zeven minuten voor tijd uit een hoekschop de enige treffer binnen: 1-0.

Vorige week gaf OFC met een klinkende zege op Groene Ster nog een helder signaal af na de onrust. In Naaldwijk ging de ploeg van coach Roy van der Mije echter de bietenbrug op. Nick van Vliet hielp de thuisclub na 13 minuten aan de leiding. Na een reeks mogelijkheden scoorde Tim Freriks vlak voor rust de gelijkmaker uit een strafschop. Na rust kwam er pas echt vuur in het duel. Donovan de Groot profiteerde en zette Westlandia op 2-1. Vlak voor tijd torpedeerde OFC-doelman Atam Koroglu Westlandia-spits Gio Serbony. Het leverde de doelman rood op en de ploeg van Marcel Koning een strafschop, benut door Patrick Batist.

Hoogland wacht nog op het eerste punt in 2020. EVV was het gehele duel de bovenliggende ploeg en maakte na rust het verschil via Reno Kochanowski en Bob Vankan. EVV won van haar laatste vier duels liefst driemaal. Blauw Geel ’38 en Quick kwamen niet tot scoren. Quick was de bovenliggende partij, maar de Veghelse ploeg kreeg enkele grote kansen.

Groene Ster pakte de eerste zege in 2020. Vlak voor rust nam het een voorsprong tegen Gemert door een rake kopbal van Thom Vluggen uit een hoekschop. Chefrino Eind schonk de Limburgers na rust de bevrijdende 2-0.

HSC’21 bewees over veerkracht te beschikken tegen DEM. De Beverwijkers kenden een droomstart en stonden na tien minuten via Cerilio Cijntje en Herraez Gallego al op 0-2 voorsprong. Vlak voor de pauze maakte Tom ter Hogt de aansluitingstreffer. Na rust moest DEM verder met tien man toen Michael Obioha zijn tweede gele kaart ontving. Toch kwamen de Noord-Hollanders op 1-3 toen Cijntje een vrije trap raak schoot: 1-3. HSC’21 perste er een slotoffensief uit en maakte een minuut voor tijd de 2-3 via Luuk Schepers. Diep in blessuretijd viel ook nog de 3-3, gemaakt door Bas Postma.

Jong ADO Den Haag kwam tegen UNA al vroeg op voorsprong. Cain Seedorf en Lorenzo van Kleef zetten de Haagse beloften binnen 8 minuten op 2-0. Nog binnen het half uur was het al 3-0, weer was Seedorf de maker. Direct na rust werd het 4-0 dankzij een subtiel hakballetje van Hugo Botermans. UNA redde nog wel de spreekwoordelijke eer, zij het middels een subtiele stift: 4-1. In de slotfase kreeg ADO-speler Jamal Amofa zijn tweede gele kaart.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD