dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlDerde Divisie ZondagDerde Divisie Zondag: Favorieten maken geen fout

Derde Divisie Zondag: Favorieten maken geen fout

In de tweede speelronde van de Derde Divisie Zondag hebben de – op papier – voornaamste kanshebbers voor de titel geen fout gemaakt. Zo won OSS’20 van ADO’20, versloeg OFC moeizaam HSC’21 en wist Blauw Geel ’38 te winnen op bezoek bij EVV.

OSS’20 tankte vertrouwen tegen ADO ’20. Al vroeg in de wedstrijd opende Rob van Sonsbeek de score. De Heemskerkers deden echter wat terug via Milan Klopper, maar daarmee was het verzet wel gebroken. Via nogmaals Van Sonsbeek en Jari van Ginkel liep OSS’20 uit naar 3-1. Tim Waterink tekende voor de 4-1, Ferdy van den Berg bepaalde de eindstand op 5-1.

OFC kende de nodige problemen met HSC’21. De ploeg uit Haaksbergen nam vlak voor rust de leiding via Cenk Uguz. Na de pauze repareerde OFC de schade. Abdel Malek El Hasnaoui scoorde de gelijkmaker en Victor van der Linde bezorgde de ploeg van Pieter Mulders de volle winst. HSC eindigde het duel met 10 man door een rode kaart voor Ediz Moldur.

Foto: Wim Poelstra

Blauw Geel ’38 heeft het traditioneel moeilijk op bezoek bij EVV, maar daar bleek vanmiddag niets van. De Veghelse ploeg kwam aan de leiding via Tijn Bosch. Direct daarop scoorde Vince Duits de 0-2. EVV knokte zich echter terug naar 2-2. Na een uur spelen greep Blauw Geel weer de leiding en weer was het Duits die scoorde: 2-3. De eindstand werd bepaald op 2-4 door Ben van den Nieuwenhof.

UNA versloeg Groene Ster. Serhat Koc maakte al vroeg in de wedstrijd de 1-0. Groene Ster deed echter wat terug via Safouane Ahidar met een fraai schot in de kruising. Kort na rust maakte Rob van Boekel de 2-1 en een kwartier later ook de 3-1. Samuel Franssen scoorde kort voor tijd de 4-1.

Hercules speelde na de afgelasting van vorige week nu pas haar eerste duel en wel bij Westlandia. De Utrechters nam al vroeg een voorsprong. Tyrone Fonville maakte na een klein kwartier de 0-1. Toen Melvin Vissers vlak voor rust ook nog eens direct rood kreeg, leken de Naaldwijkers voor een zware missie te staan. Aanvankelijk leek Hercules dan ook op weg naar een ruimere marge, ware het niet dat Westlandia onverwacht terugkwam in de wedstrijd toen Steve van Kesteren raak kopte uit een hoekschop. In het vervolg van de tweede helft kregen beide ploegen nog kansjes, maar was het uiteindelijk Westlandia dat met de 1-1 eindstand als morele winnaar van het veld stapte.

Na het gelijkspel vorige week bij Hoogland wist Gemert tegen Dongen de eerste zege van het seizoen te boeken. Toch was het Dongen dat via Fatih Kamaci na een klein half uur de leiding nam. Tien minuten later maakte Jens Leijten met een kiezelhard schot de gelijkmaker: 1-1. Na rust was het regelmatig Dongen dat het meest dreigend was, maar desondanks greep Gemert de zege. Joost Habraken werd na een schitterende actie van Chafik Mezziani bediend en scoorde: 2-1.

JOS Watergraafsmeer pakte de eerste driepunter van het seizoen. De Amsterdammers versloegen Hollandia dankzij een treffer van Nigel Hardenberg: 1-0.

DEM en Hoogland kwamen niet tot scoren. De Beverwijkers hadden de beste kansen, maar sprongen daar onzorgvuldig mee om. De brilstand stond ook op het bord na 90 minuten bij Unitas tegen het Haagse Quick kwamen niet tot score. Later lees je op Voetbal247.nl een uitgebreid verslag van dit duel.

De uitslagen:

DEM – Hoogland 0-0
EVV – Blauw Geel ’38 2-4
Gemert – Dongen 2-1
JOS Watergraafsmeer – HVV Hollandia 1-0
OFC – HSC ’21 2-1
OSS ’20 – ADO ’20 5-1
UNA – Groene Ster 4-1
Unitas – HV & CV Quick 0-0
Westlandia – Hercules 1-1

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD