dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDerde Divisie Zondag | Dit waren de verrassingen van speelronde 7

Derde Divisie Zondag | Dit waren de verrassingen van speelronde 7

De doelpunten waren redelijk schaars in de zevende speelronde van de Derde Divisie Zondag. Wellicht dat de regen de velden te drassig of juist glad maakten voor goed voetbal, feit is dat er weinig te juichen viel. Grootste verrassing van de nederlaag van OFC en de eerste zege van Hoogland.

De verrassing van de middag was te noteren bij Groene Ster, dat koploper OFC pootje lichtte. Vlak voor rust grepen de Limburgers de leiding via een rake kopbal van Chefrino Eind: 1-0. Een uitglijder van doelman Mark Voss bood OFC’er Genridge Prijor de gelegenheid de 1-1 te maken. Maar Groene Ster herpakte zich en opnieuw was het Eind die de formatie uit Heerlerheide op 2-1 schoot. In de slotfase scoorde Bo Breukers de beslissende 3-1 voor Groene Ster.

UNA verzuimde te profiteren van het puntenverlies van de Oostzaaners, van UNA verloor zaterdagavond van Blauw Geel ’38. OSS’20 kroop wel drie punten dichter naar OFC. De ploeg van Bertran Kreekels heeft het altijd lastig met het stugge EVV en de confrontatie van hedenmiddag was daarop geen uitzondering. Na rust maakte Jos Peltzer met het hoofd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij de Noord-Hollandse streekderby DEM – Hollandia namen de gasten tien minuten na rust de leiding. Vlak voor tijd viel de 0-2 en was het duel gespeeld.

Everon Pisas kroonde zich tot matchwinner bij Unitas – ADO’20. Hij maakte het enige doelpunt voor de Gorinchemmers. ADO’20 eindigde het duel met tien man door een rode kaart voor Opoku. Van dit duel lees je later een uitgebreid verslag op Voetbal247.nl.

Verrassend was ook de zege van Hoogland, de eerste van het seizoen. Tegen JOS/Watergraafsmeer werd het 3-1, waarbij Ruud Vos een bijzondere rol speelde: hij scoorde zowel een eigen doelpunt als een treffer in het vijandelijke Amsterdamse doel. Andere treffers werden gemaakt door Lex Hienekamp, vlak na rust, en Tieme Leunissen.

Westlandia en Gemert deelden de punten in Naaldwijk. De ploeg van Cesco Agterberg kwam al vroeg aan de leiding via Jedsel Markes. Maar in blessuretijd pakte Gemert alsnog een punt. Het was Yentl Meyssen die raak kopte.

Quick boekte een zege op Dongen, dat inmiddels 4 duels zonder zege is. Toch begonnen de gasten uitstekend, want al na een minuut stond het 0-1. Na rust wist Quick het duel echter te laten kanteren. Marc Boshoff werd gevloerd binnen het strafschopgebied, waarna Kai van Hese vanaf elf meter zijn inzet gestopt zag worden. Rachid Bouyaouzan maakte echter uit de rebound de 1-1. In de slotfase bleven de punten toch op Nieuw Hanenburg. Invaller Rick Burgering scoorde de 2-1 en even later ook de 3-1.

De uitslagen:
Blauw Geel ’38 – UNA 3-2
Quick – Dongen 3-1
Unitas – ADO’20 1-0
Westlandia – Gemert 1-1
DEM – Hollandia 0-2
Hoogland – JOS Watergraafsmeer 3-1
OSS’20 – EVV 1-0
Groene Ster – OFC 3-1
Hercules – HSC’21 werd afgelast

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD