maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagDerde Divisie Zondag | Dit waren de meest opvallende highlights vanmiddag

Derde Divisie Zondag | Dit waren de meest opvallende highlights vanmiddag

In speelronde 10 van de Derde Divisie Zondag leed OSS’20 een nederlaag bij UNA, waardoor de marge van OFC (dat wel won) verder uitloopt. Gemert zegevierde tegen Quick. Onderin boekte DEM een belangrijke en knappe zege tegen Hercules, terwijl ook concurrent Hoogland won bij Hollandia.

Dé kraker van deze speelronde was toch wel het duel tussen UNA en OSS’20. De thuisploeg zegevierde met 3-1 en van deze wedstrijd lees je maandagochtend een uitgebreide reportage op Voetbal247.nl.

Koploper OFC maakte wederom geen fout en won weer met minimaal verschil. In Oostzaan kwam Westlandia niet verder dan 2-1. OFC leidde bij rust met 1-0, breidde de marge na de pauze uit naar 2-0 en in de slotfase werd het nog even spannend toen Steve van Kesteren de 2-1 maakte voor de Naaldwijkers.

Gemert continueerde haar sterke reeks met een 4-2 zege op Quick. Toch waren het de Haagse gasten die de score openden via Philip Kouwenhoven. Het antwoord van Gemert volgde echter al vrij snel: Erwin van den Broek scoorde de gelijkmaker. Enkele minuten later kwam Quick wederom aan de leiding, ditmaal via een benutte strafschop. Na de pauze zette Gemert een tandje bij. Een kwartier voor tijd maakte Ralf Kemper gelijk en vlak voor tijd kantelde het duel helemaal toen Willem den Dekker de 3-2 maakte. In blessuretijd werd het duel definitief beslist door Dylan van Diepen: 4-2.

Hoogland won in Hoorn dankzij een treffer van Coen Heus. Een heldenrol was echter ook weggelegd voor Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins die in de zeventigste minuut een strafschop én de daarop volgende rebound stopte.

Hercules verloor in extremis bij DEM. Het enige doelpunt viel diep in blessuretijd en was zeer omstreden. De Utrechters claimden een treffer, protesteerden ook, maar DEM greep de gelegenheid aan voor een tegenaanval en scoorde prompt. Het leverde Rogier Benschop van Hercules een rode kaart op omdat hij te heftig protesteerde bij de grensrechter.

Dongen won met 2-1 van ADO’20. Een verslag van dat duel lees je hier.

JOS/Watergraafsmeer won van Unitas en legde daarvoor al in de eerste helft het fundament. Malcolm Esajas scoorde zowel de 1-0 als de 2-0. Dat bleek ook de eindstand, waarmee Unitas een teleurstellende week beleeft na de forse bekernederlaag tegen Achilles Veen.

Zaterdagavond al werd de Limburgse streekderby tussen EVV en Groene Ster gespeeld. De toeschouwers zagen echter geen treffers in een tamelijk gelijkopgaand duel.

De uitslagen:
DEM – Hercules 1-0
Dongen – ADO ’20 2-1
EVV – Groene Ster 0-0
Gemert – HV & CV Quick 4-2
Hollandia – Hoogland 0-1
JOS Watergraafsmeer – Unitas 2-0
OFC – Westlandia 2-1
UNA – OSS ’20 3-1

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS