maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDerde Divisie Zondag | Dit waren de meest opvallende gebeurtenissen deze middag

Derde Divisie Zondag | Dit waren de meest opvallende gebeurtenissen deze middag

In speelronde 5 hebben Hercules en Gemert buitengewoon goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen. Hercules versloeg directe concurrent UNA en Gemert won – zij het onverdiend – bij DEM. OSS’20 leed de tweede nederlaag van het seizoen; Unitas was met 4-2 te sterk. Koploper OFC kwam bij Hollandia niet verder dan 1-1.

In de topper tussen Hercules en UNA mocht Tyrone Fonville na 20 minuten alweer zijn 7e treffer van het seizoen maken na een mislukte buitenspelval van de Veldhovense formatie. Gezien het spelbeeld in de eerste helft was de 1-0 voorsprong bij rust ook dikverdiend. Halverwege de tweede helft kwamen de Utrechters bovendien op 2-0 na een heerlijke vrije trap van Lars Vermeulen. Het antwoord van UNA liet echter niet lang op zich wachten: Yoeri Sijbers maakte uit een hoekschop de 2-1. Maar ook Hercules reageerde snel. Wederom was het Fonville die scoorde: 3-1. Dat bleek de genadeklap en het was Vincent Tel die uiteindelijk de eindstand op 4-1 bepaalde.

OSS’20 blijkt nog niet de ongenaakbare ploeg van de afgelopen jaren. Op bezoek bij Unitas liepen de Ossenaren tegen een 4-2 nederlaag aan. Jerrel Hak scoorde de 1-0 nadat Unitas al verschillende kansen onbenut had gelaten. Het was de opmaat naar een doelpuntenrijke eerste helft. Het antwoord van OSS’20 volgde snel: Daan de Bruijn kopte de 1-1 tegen de touwen. Op slag van rust ging Unitas met een voorsprong rusten toen Everon Pisas uitstekend voorbereidend werk van Hak afrondde: 2-1. Hak stond na rust ook aan de basis van de 3-1, gemaakt door Jeremy van Uunen. Een strafschop bood OSS echter de gelegenheid de achterstand te verkleinen en Tim Waterink wist wel raad met het buitenkansje: 3-2. Een kwartier voor tijd werd het duel definitief beslist toen Hak zijn tweede maakte: 4-2.

JOS/Watergraafsmeer zal bij het afreizen naar Quick vastbesloten om ten minste een punt mee huiswaarts te nemen om zo de opgelopen ‘schade’ als gevolg van de sanctie van de KNVB te compenseren. De Amsterdammers maakten zondag bekend dat het een punt in mindering krijgt omdat de jaarstukken niet tijdig zijn ingediend bij de KNVB. Op Nieuw Hanenburg waren kansen spaarzaam voor rust. Na de pauze werd de ban gebroken nadat Quick een strafschop kreeg en JOS met een man minder verder moest. Rachid Bouyaouzan maakte vanaf 11 meter de 1-0. JOS eindigde het duel zelfs met negen man door een tweede gele kaart laat in de wedstrijd. Het bleef echter 1-0 in Haags voordeel.

Bij het duel tussen Dongen en HSC’21 bleek wat vertrouwen doet met een elftal. HSC pakte nog geen punt dit seizoen, Dongen pas 4 punten uit even zoveel duels. De eerste helft was dan ook niet hoogstaand en beide teams leken vertrouwen en vorm te ontberen om echt gevaarlijk te worden. Na rust nam HSC’21 het initiatief en kreeg het ook de gevaarlijkste kansen. De 0-1, gemaakt door Jules Stokkers, was dan ook logisch. HSC had het duel kort daarna kunnen beslissen via Mohamed Iallouchen, maar wederom was doelman Wessel Sprangers de reddende Dongense engel. Dat was moreel van grote waarde, want daardoor bleef Dongen geloven in een resultaat. Tien minuten voor tijd maakte Mart van Bree dan ook de gelijkmaker. Dat leek een flinke mokerslag voor de gasten uit Haaksbergen, want niet veel later zag Michael Wensing de rode kaart en rook Dongen bloed. Het bleef echter bij 1-1.

Hoewel DEM bij het duel tegen Gemert voor rust de bovenliggende partij was en de beste kansen kreeg, gingen de zwart-witten rusten met een voorsprong. Uit een strafschop maakte Joop Daniels de 0-1. Na rust kreeg DEM de gelijkmaker die het verdiende via Ogur Kaya. De Beverwijkers bleven de betere ploeg, kregen de gevaarlijkste kansen, maar toch was het Gemert dat er met de punten vandoor sloop. Ralf Kemper scoorde met nog een kwartier te spelen de 1-2 en dat zou tevens de eindstand zijn.

Blauw Geel ’38 heeft het vaak lastig met ADO’20 en deze editie was daarop geen uitzondering. Na een half uur namen de Heemskerkers een 0-1 voorsprong. Een fout van doelman Crusat leidde de 0-2 in. Die achterstand kwamen de Veghelse formatie niet meer te boven en dus eindigde het in 0-2. Daardoor komen ADO’20 en Blauw Geel nu gelijk in punten (6 punten uit 5 duels).

Hoogland en EVV wisten niet tot scoren te komen. De Limburgers kregen de beste kansen, maar wisten niet te scoren. Ook bij Groene SterWestlandia vielen geen treffers. Voor de pauze hadden de Naaldwijkers een licht overwicht, na de rust gold dat voor Groene Ster. De 0-0 eindstand was dan ook een terechte afspiegeling van de verhoudingen.

Koploper OFC kwam in de Noordhollandse streekderby tegen Hollandia op achterstand. Sven Deen opende de score voor de Hoornse equipe. De ploeg van Pieter Mulders wist die echter te repareren en de 1-1 te maken, wat tevens de eindstand werd. Door een blessure van de assistent-scheidsrechter lag het duel een tijd lang stil.

De uitslagen:
Blauw Geel’38 – ADO ’20 0-2
DEM – Gemert 1-2
Dongen – HSC ’21 1-1
Groene Ster – Westlandia 0-0
Hercules – UNA 4-1
Hollandia – OFC
Hoogland – EVV 0-0
HV & CV Quick – JOS Watergraafsmeer 1-0
Unitas – OSS ’20 4-2

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD