zaterdag, oktober 23, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagDerde Divisie Zondag | Dit waren de meest opvallende gebeurtenissen deze middag

Derde Divisie Zondag | Dit waren de meest opvallende gebeurtenissen deze middag

In speelronde acht won lijstaanvoerder OFC Oostzaan, zoals verwacht mocht worden, van hekkensluiter RKVV DEM (3-1). OSS’20 liet punten liggen in het uitduel met JOS Watergraafsmeer (3-3) en UNA was in eigen huis te sterk voor GVV Unitas (3-2).

OFC kwam na iets meer dan een half uur spelen op achterstand tegen RKVV DEM door een treffer van Michael Obioha (0-1). In de tweede helft stelde de ploeg uit Oostzaan orde op zaken door doelpunten van Niels Butter en twee van Abdelmalek El Hasnaoui (3-1).

OSS’20 leek op weg naar een nederlaag in de uitwedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer. Het was aan Jos Peltzer te danken dat de Brabanders alsnog één punt mee mochten nemen. Zijn vrije trap in de 85ste minuut betekende de 3-3 einduitslag. Na vijfenveertig minuten voetbal stond er al een tussenstand van 2-2 op het scorebord. Fafani en Nigel Hardenberg wisten voor de thuisploeg het net van de tegenstander te vinden, voor OSS’20 waren dat Peltzer en Waterink. In de tweede helft was het wederom Hardenberg die trefzeker was voor JOS waarmee men dacht de zege veilig te stellen, niets bleek minder waar te zijn.

UNA begon dramatisch aan de thuiswedstrijd tegen GVV Unitas, in de negentiende minuut kopte Alberto Puts de bal achter zijn eigen doelman (0-1). Nog voor de pauze kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Brian Boogers (1-1). Twintig minuten voor het einde van de officiële speeltijd moest UNA verder met een man minder, dit door een rode kaart voor Teun Willems. Enkele minuten voordat deze kaart getrokken werd was UNA op voorsprong gekomen door Rob van Boekel (2-1). Met nog een kwartier op de klok schoot Max van den Akker fraai de 3-1 binnen. GVV Unitas kwam nog wel terug tot 3-2, maar verder kwam het niet.

ADO’20 won met duidelijke cijfers van Westlandia. Na zes minuten was het eerste gejuich al te horen op het sportpark vanwege de openingstreffer van Sead Mazreku (1-0). In de tweede helft liep de thuisspelende vereniging uit naar 3-0 door doelpunten van Maurizio Brenna en Danny Lutte.

HSC’21 pakte de drie punten in eigen huis tegen Hoogland (4-1). Voor de thuisploeg waren Wessel Witbreuk, Jules Stokkers (2x) en Stef Ottink trefzeker, Hoogland kwam tot scoren door Van de Pol.

Blauw Geel’38 kwam in de uitwedstrijd tegen Dongen nog wel op voorsprong door Van Boxtel, maar dat was niet voldoende voor een goed resultaat. Treffers van Martens en Helstone betekenden alsnog de overwinning voor het thuisspelende Dongen (2-1).

Gemert en USV Hercules eindigde in 2-2 en wie anders dan Tyrone Fonville was verantwoordelijk voor de gelijkmaker in de blessuretijd waardoor de ploeg uit Utrecht alsnog met één punt in de tas kon vertrekken. De doelpuntenmakers bij Gemert waren Kemper en Mezziani. De eerste treffer van USV Hercules kwam op naam van Lahri.

Hollandia boekte een zege op Groene Ster (3-0) door doelpunten van Attahiri, Spil en Van Ooijen. Verder won EVV van Quick met 1-0.

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD