donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDerde Divisie Zondag: Dit waren de hoogtepunten van vanmiddag

Derde Divisie Zondag: Dit waren de hoogtepunten van vanmiddag

Verrassende uitslagen en fraaie goals. Speelronde 3 in de Derde Divisie Zondag werd niet alleen gespeeld op een prachtige nazomerdag, er veel ook veel te genieten op de velden. Dit waren de belangrijkste ontwikkelingen.

Hercules mocht vanmiddag op examen bij dé krachtmeting van deze competitie, namelijk het duel tegen titelfavoriet OSS’20. De Utrechters brachten het er uitstekend vanaf. Tyrone Fonville opende al vroeg in de wedstrijd de score. OSS’20 maakte jacht op de gelijkmaker, maar het was Hercules dat een kwartier voor tijd via diezelfde Fonville de marge verdubbelde. Bob Adriaans maakte namens de Ossenaren het duel kort daarna wel weer spannend met de 2-1, maar de eindstand werd op 3-1 bepaald door wederom Fonville.
Je leest later een uitgebreide reportage van dit duel op Voetbal247.nl.

De nederlaag van OSS’20 bood de kans voor UNA om de koppositie over te nemen, maar de Veldhovenaren hadden op bezoek bij ADO’20 een ware off-day. Een discutabele strafschop hielp de Heemskerkers aan de leiding. Milan Klopper werd ten val gebracht, maar volgens UNA buiten de 16. De scheidsrechter oordeelde anders en Sead Mazekru wist wel raad met het buitenkansje: 1-0. UNA ging daarom meer risico nemen en kreeg het deksel op de neus toen Klopper ADO ’20 op 2-0 bracht. De 3-0 werd gemaakt door Jan-Willem Tesselaar.

Zou OFC dan profiteren van de misstappen van OSS’20 en UNA? Het antwoord is ja. Al vond men bij Quick dat het te weinig kreeg tegen de efficiënte Oostzaaners. Bilal el Amrani maakte koppend de 0-1, in blessuretijd maakte OFC op de counter de 0-2. Daarmee is OFC na drie duels de enige ploeg zonder puntenverlies.

Hoogland kreeg een flinke tik te verwerken op eigen veld van Westlandia. De Naaldwijkers hadden slechts iets meer dan een half uur nodig om het duel te beslissen en een 0-3 voorsprong te nemen. Na een kwartier opende Jedsel Markes het bal met een fraaie actie: 0-1. Een van richting veranderd schot van Desley Bransen betekende de 0-2 en de 0-3 kwam op naam van Ouanis Kellouh. Tien minuten na rust bepaalde Markes met zijn tweede de eindstand op 0-4.

Groene Ster en Gemert maakten er een waar spektakel van, met name voor de pauze. Binnen tien minuten hadden de toeschouwers al drie goals gezien, twee van Groene Ster (Chefrino Eind en Bo Breukers) en de openingstreffer van Gemert-spits Ralf Kemper. Na een klein half uur maakte Gemert vanaf elf meter gelijk; Joop Daniëls was de doelpuntenmaker. Daniels maakte kort daarop ook de 2-3. In blessuretijd greep Groene Ster alsnog een punt toen Elalji gelijk maakte.

Dongen boekte een comfortabele zege op DEM. Jari Koenraat maakte vlak voor rust de 1-0, een benutte strafschop van Fatih Kamaci betekende de 2-0. Na een uur was het duel wel gespeeld toen Sel Bastmeijer de 3-0 maakte.

Blauw Geel ’38 kwam tegen Unitas na 18 minuten aan de leiding door een goal van Vince Duits. Danny Verbakel benutte vlak na rust een strafschop die werd gegeven na een handsbal: 2-0. Door een slippertje van doelman Crusat kon Jerrel Hak enkele minuten later de 2-1 scoren. Dat was de opmaat naar een spannende vervolg van de tweede helft, waarin beide ploegen behoorlijke kansen kregen, maar niet meer wisten te scoren.

Ondanks de overdadige zon en het feit dat de competitie nog jong is, zullen er toch wat donkere wolken samenpakken boven Haaksbergen. HSC’21 verloor namelijk met forse cijfers de confrontatie met JOS/Watergraafsmeer, dat normaal gesproken één van de concurrenten is om lijfsbehoud. Wessel Witbreuk zette HSC nog wel op het goede spoor met de 1-0, maar twee minuten later was het alweer gelijk door Revellinio Slijters. Nog voor de rust hadden Hanne Hagary en Sjoerd Gerritse de Amsterdammers op een 1-3 voorsprong gezet. Na de pauze deden ook Tim de Jong en Nigel Hardenberg een duit in het zakje, wat een eindstand opleverde van 1-5.

Het duel tussen Hollandia en EVV eindigde zoals het begon: 0-0.

Dit overzicht wordt momenteel aangevuld met de highlights van de andere duels.

De uitslagen:
ADO ’20 – UNA 3-0
Blauw Geel’38 – Unitas 2-1
Dongen – DEM 3-0
Groene Ster – Gemert
Hercules – OSS ’20 3-1
Hollandia – EVV 0-0
Hoogland – Westlandia 0-4
HSC ’21 – JOS/Watergraafsmeer 1-5
HV & CV Quick – OFC 0-2

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD