vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagDerde Divisie Zondag | Dit waren de hoogtepunten van deze speelronde

Derde Divisie Zondag | Dit waren de hoogtepunten van deze speelronde

Speelronde 9 leverde bovenin weinig verrassingen op: OFC, OSS’20, UNA en Gemert wonnen. Onderin deed HSC’21 goede zaken door te winnen van concurrent DEM.

Koploper OFC maakte geen fout in Veghel maar had het wel zeer lastig met Blauw Geel ’38: 2-3. Je leest later op Voetbal247.nl een uitgebreide reportage van dit duel.

Concurrent OSS’20 was met 3-1 te sterk voor Hollandia. Ook UNA maakte geen fout en zegevierde met 0-3 bij Westlandia. De zege van de Veldhovense ploeg kwam tot stand in de eerste helft. Want ondanks het uitvallen van Brian Boogers liep de ploeg van Harrie Gommans naar 0-2 via Niel Tielemans, Sten Senders (strafschop) en na de pauze werd de eindstand bepaald door Raoul Bergraaf.

Diezelfde stand prijkte ook op het scorebord bij de degradatiekraker tussen DEM en HSC’21. Pas na rust werd het verschil gemaakt. Michael Wensing brak de ban voor HSC’21, gevolgd door de 0-2 van Wessel Witbreuk. Jasper Scholten scoorde de 0-3.

Ook bij Unitas – Gemert werd het 0-3. Hercules won thuis met 3-0 van EVV. Direct na rust opende Shanon Carmelia het bal met de 1-0, gevolgd door treffers van Tim Pieters en Lars Vermeulen. Met name die laatste goal was wonderschoon en deed denken aan de solo van Zlatan Ibrahimovic namens Ajax tegen NAC.

ADO’20 nam de punten mee uit Den Haag door met 0-1 te winnen van Quick. Maurizio Brenna scoorde de Heemskerkse goal. De ploeg van Paul van der Zwaan speelde het laatste half uur met een man minder na een rode kaart voor Yusuf Bilen. Dongen boekte opnieuw een zege, zij het een krappe op bezoek bij Hoogland: 0-1. Jari Koenraat maakte het enige doelpunt van de wedstrijd na 10 minuten. Ook het verschil tussen Groene Ster en JOS/Watergraafsmeer was klein: 1-0 in Limburgs voordeel. Dylan Zwartjes maakte de enige treffer.

Dit overzicht wordt uitgebreid.

De uitslagen:
Blauw Geel ’38 – OFC 2-3
DEM – HSC ’21 0-3
Groene Ster – JOS Watergraafsmeer 1-0
Hercules – EVV 3-0
Hoogland – Dongen 0-1
OSS ’20 – HVV Hollandia 3-1
HV & CV Quick – ADO ’20 0-1
Unitas – Gemert 0-3
Westlandia – UNA 0-3

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS