vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagDerde Divisie Zondag | Dit waren de highlights van de duels vanmiddag

Derde Divisie Zondag | Dit waren de highlights van de duels vanmiddag

Speelronde 11 kon door coronabesmettingen ook in de Derde Divisie Zondag niet in zijn geheel worden afgewerkt. Bij de 7 duels die wél doorgingen vielen de zeges van Hoogland en JOS/Watergraafsmeer op. OFC was wederom de winnaar van het weekend, omdat de Oostzaaners zelf wonnen van Hercules en zowel UNA als OSS’20 onderuit zagen gaan. Dit waren de highlights van deze speelronde.

Te beginnen dus met OFC, want de ploeg van Pieter Mulders toonde zich weer een zakelijke en constante topploeg. Op sportpark Voordorp zagen de toeschouwers een doelpuntrijke eerste helft. Genridge Prijor opende na een kwartier de score voor OFC, maar al snel maakte Tim Pieters gelijk voor de Utrechters. Daarna nam OFC het heft in handen: Niels Butter maakte de 1-2 en vlak voor rust werd het 1-3 door Niels Springer. Een kwartier voor het einde verkleinde Tyrone Fonville de achterstand tot 2-3, maar dat kon niet voorkomen dat Hercules de derde nederlaag op rij leed en zo verder wegzakt op de ranglijst. Van dit duel lees je maandag een uitgebreid verslag op Voetbal247.nl.

Ook van de krachtmeting tussen Blauw Geel ’38 en Hollandia is maandag een verslag te lezen op deze website. Het werd in Veghel een eenzijdig duel. Na ruim een half uur brak Robin Voets de ban voor de thuisploeg en na de pauze werd het 2-0 via Koen van der Zanden. De 3-0 volgde na een fraaie aanval, afgemaakt door Vince Duits. Duits bepaalde ook de eindstand op 4-0 in blessuretijd.

Wat is er toch aan de hand met OSS’20? De titelfavoriet leed wederom een onverwachte nederlaag, ditmaal tegen het dit seizoen mager presterende DEM. Vlak voor rust maakte Ritchie Owusu de 0-1. OSS bleek daarna niet in staat die schade te repareren en verloor zodoende met 0-1. Voor DEM betekende het pas de tweede zege van het seizoen.

Hoogland boekte in de kelderkraker tegen Quick een belangrijke zege. Op Nieuw Hanenburg maakte Oskar van Logtestijn na een half uur voetballen de 0-1. In de slotfase maakte Donny van de Pol de bevrijdende 0-2. Aan Quick-zijde haalde Pepijn van Zwieten de Blom het eindsignaal niet: hij kreeg rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Hoogland klimt zo richting de middenmoot, terwijl Quick in de gevarenzonde blijft ploeteren.

HSC’21 kon de sterke reeks van de voorbije weken niet doortrekken. In Gorinchem was Unitas met 1-0 te sterk. In de eerste helft kreeg Unitas de beste kansen, maar had HSC wat meer balbezit. In de tweede helft scoorde Omar Boulamhayan het enige doelpunt van de wedstrijd uit een vrije trap.

Een daverende verrassing was ook de zege van JOS/Watergraafsmeer op bezoek bij UNA. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, waar Serhat Koc na rust de 1-0 scoorde. Maar na die treffer kantelde het duel. De Amsterdammers kwamen via Malcom Esajas op gelijke hoogte en een paar minuten later scoorde Nigel Hardenberg prompt de 1-2. In de slotfase sloeg JOS nogmaals toe, toen Esajas profiteerde van een fout van Noel van Gerven: 1-3. Hardenberg tekende vlak voor tijd eveneens voor zijn tweede, zij het vanaf de strafschopstip: 1-4.

Westlandia en EVV deelden de punten in Naaldwijk. Het was de thuisploeg die in de eerste helft via Kai Verbeek op 1-0 kwam. Hij scoorde met een onvervalste snoekduik. Vlak voor tijd maakte EVV gelijk, wat gezien de toenemende druk van de Limburgers niet geheel onverdiend was.

De uitslagen:
Blauw Geel ’38 – Hollandia 4-0
Hercules – OFC 2-3
OSS ’20 – DEM 0-1
HV & CV Quick – Hoogland 0-2
UNA – JOS Watergraafsmeer 1-4
Unitas – HSC ’21 1-0
Westlandia – EVV 1-1

ADO’20 – Gemert en Groene Ster – Dongen werden afgelast in verband met coronabesmettingen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS