zondag, augustus 7, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZondagDerde Divisie Zondag | Dit gebeurde er deze speelronde

Derde Divisie Zondag | Dit gebeurde er deze speelronde

De eerste speelronde in de Derde Divisie Zondag telde maar liefst drie (streek)derby’s. Helaas moeten Hercules en Unitas nog even wachten op hun competitiestart. Vanwege de vele regenval werd het veld op sportpark Voordorp afgekeurd.

Groene Ster kende een uitstekende start van het seizoen, maar dat kan niet gezegd worden van DEM. De Beverwijkers verloren al ongelukkig in de beker van Sparta Nijkerk en moesten in Heerlerheide een afgetekende nederlaag slikken. Dylan Zwartjes opende na een kleine twintig minuten de score. Zes minuten later was het wederom raak, ditmaal door Safouane Ahidar. Direct na rust was het duel definitief beslist toen Bryan Simons op aangeven van Zwartjes de 3-0 scoorde.

UNA wordt door verschillende kenners getipt als outsider voor de titel en de ploeg uit Veldhoven kende in ieder geval een prima seizoenstart. In Hoorn kwam Hollandia al vroeg op achterstand. Wie anders dan Serhat Koc tekende voor zijn eerste competitietreffer voor UNA en zeker niet de laatste. Sterker nog, de Eindhovense spits bepaalde zo’n tien minuten voor tijd ook de eindstand op 0-2.

De Noord-Hollandse derby tussen ADO’20 en OFC werd een prooi voor de gasten. Het duel was bij voorbaat al pikant voor ADO-trainer Roy van der Mije, wiens vertrek uit Oostzaan wel wat stof deed opdwarrelen. OFC-trainer Pieter Mulders mocht in Heemskerk de broers Prijor danken. Genridge Prijor maakte halverwege de eerste helft de 0-1 met een kopbal, broer Denzel Prijor was in blessuretijd van de eerste helft trefzeker. Nog voor het rustsignaal had geklonken maakte Milan Klopper het duel wel weer spannend. Het was mede aan debuterend OFC-doelman Mike Grim te danken dat ADO slechts éénmaal wist te scoren. In het slot van het duel kreeg Rano Burger van OFC rood.

Ook een streekderby had Veghel als locatie, waar Blauw Geel ’38, ook een outsider voor de bovenste plaatsen, gedoodverfde favoriet OSS’20 ontving. De gasten kenden een fijne start door de goal van Joep van der Velden. Dat scenario herhaalde zich na rust, toen Rob van Sonsbeek al snel de 0-2 scoorde.

De derde streekderby was de ontmoeting tussen HV CV Quick en het Naaldwijkse Westlandia. De gasten kregen al vroeg een grote kans via Mark van de Zalm. De Haagse haantjes kwamen even voor rust aan de leiding via een schot van afstand van Marc Boshoff. Kort na de rust trof Westlandia-speler Melvin Vissers de lat uit een vrije trap. Tien minuten na de pauze verdubbelde Steven de Kruijf de marge: 2-0.

Hoogland stapte tevreden van het veld met het gelijkspel tegen Gemert. De gasten kregen al vroeg een strafschop die werd benut door Joop Daniels (foto). Na een half uur spelen maakte Hoogland gelijk via Lex Hienekamp. Kort na rust nam Hoogland zelfs de leiding via Oskar van Logtestijn. Daar kon de thuisploeg maar kort van genieten, want Ralf Kemper maakte al snel gelijk. Hoogland eindigde het duel met tien man door de tweede gele kaart voor Ruud Vos. Gemert baalde dat het niet verder kwam dan een remise.

Van het duel tussen HSC’21 en EVV lees je later vandaag een uitgebreid verslag op Voetbal247.nl

Dit artikel wordt de komende uren aangevuld met de highlights en belangrijkste wetenswaardigheden uit de eerste speelronde.

De uitslagen:

ADO ’20 – OFC 1-2
Blauw Geel ’38 – OSS ’20 0-2
Dongen – JOS Watergraafsmeer 1-1
Groene Ster – DEM 3-0
HVV Hollandia – UNA 0-2
Hoogland – Gemert 2-2
HSC ’21 – EVV 0-1
HV & CV Quick – RKVV Westlandia 2-0

USV Hercules – Unitas werd afgelast

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS