zaterdag, september 23, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagDerde Divisie Zondag | Dit waren de meest opvallende momenten van de...

Derde Divisie Zondag | Dit waren de meest opvallende momenten van de gespeelde duels

Speelronde 6 in de Derde Divisie Zondag werd er één van een hoop knotsgekke duels. Neem nu Unitas, dat met 3-4 won bij Westlandia, maar ook de 4-2 zege van ADO’20 op Hercules was bijzonder, omdat de Utrechters aanvankelijk met 0-2 leidden. 

OFC maakte geen fout tegen Hoogland en blijft daardoor de nog ongeslagen koploper. Daarachter hebben zich drie ploegen genesteld met vier punten minder. OSS’20, dat van Groene Ster won, Gemert, dat doelpuntloos gelijkspeelde tegen Blauw Geel ’38, en UNA, dat nipt wist te winnen van Quick.

Al na 18 minuten stond Hercules op een 0-2 voorsprong bij ADO’20 door treffers van Steff van Rooijen en Lars Vermeulen, maar vlak voor rust maakte Milan Klopper de aansluitingstreffer en na rust kantelde het duel geheel door goals van Danny Lutte, Sead Mazreku en nogmaals Lutte.

Dongen leek op weg naar een zege bij EVV, waar het na een uur spelen via Jari Koenraat op 0-1 was gekomen. Maar in de slotfase ging het alsnog mis. Dongen verprutste zelf kansen op de beslissing en kreeg het deksel op de neus toen in blessuretijd Jordi Beelen gelijk maakte: 1-1.

HSC’21 voegde haar tweede punt dit seizoen aan het totaal toe door een gelijkspel tegen Hollandia. Jay van Ooijen opende in Haaksbergen de score namens Hollandia, maar Jules Stokkers maakte al snel gelijk: 1-1. Na de pauze kwam Hollandia op 1-2 via Boyd Stevens maar wederom kwam de thuisploeg langszij, nu via Tom ter Hogt van elf meter: 2-2. Opvallend was wel dat in het duel drie rode kaarten getoond werden. Cenk Uguz (HSC’21) en Joey Wiese (Hollandia) konden vroegtijdig douchen na een opstootje en vlak voor tijd werd ook Hollandia-speler Sven Deen weggestuurd.

DEM keerde zonder punten terug van het bezoek aan JOS Watergraafsmeer. Kevin Huijsman opende de score uit een strafschop, Tim Plemper bepaalde de eindstand op 2-0.

OFC was een maatje te groot voor Hoogland. Het werd 4-0 voor de Oostzaaners door treffers van Victor van der Linde, Abdel Malek el Hasnaoui, Bilal el Amrani en Mohamed Chih. Toch kreeg ook Hoogland wel mogelijkheden, maar daar sprong het niet zorgvuldig mee om.

OSS’20 nam pas na rust afstand van Groene Ster. Tim Waterink maakte uit voorbereidend werk van Tom Pijnenburg de 1-0, Pijnenburg scoorde zelf de 2-0 uit een voorzet van Joep van den Velden.

Quick heeft het geluk niet aan haar zijde. Dat was althans de lezing van trainer Paul van der Zwaan na de 2-1 nederlaag tegen UNA. De Haagse ploeg miste een strafschop en een paar minuten later strafte UNA dat af middels de 1-0 van Brian Boogers. Hij maakte 10 minuten na rust ook de 2-0. Met nog een kwartier te gaan werd het duel weer spannend door een goal van Rick Burgering. UNA hield echter de punten in Veldhoven.

En last but not least dus het doelpuntrijke duel tussen Westlandia en Unitas. Everon Pisas opende het bal na 35 minuten, maar vrijwel direct scoorde Verbeek de 1-1. Cem Memisoglu scoorde op slag van rust bovendien een strafschop, waarmee de Naaldwijkers met 2-1 de rust in gingen. Twee goals van Jerrel Hak binnen 4 minuten deed het duel opnieuw volledig kantelen: 2-3. Melvin Vissers bracht Westlandia met nog 10 minuten op de klok op gelijke hoogte, maar de zege ging toch naar Gorinchem want Medhanie Habtemariam maakte een minuut voor tijd de 3-4.

De uitslagen:
ADO ’20 – Hercules 4-2
EVV – Dongen 1-1
Gemert – Blauw Geel ’38 0-0
HSC ’21 – Hollandia 2-2
JOS Watergraafsmeer – DEM 2-0
OFC – Hoogland 4-0
OSS ’20 – Groene Ster 2-0
UNA – HV & CV Quick 2-1
Westlandia – Unitas 3-4

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD