Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE ZATERDAG: Sparta Nijkerk boekt tweede zege op rij en ODIN’59 blijft in het spoor van de koploper

DERDE DIVISIE ZATERDAG: Sparta Nijkerk boekt tweede zege op rij en ODIN’59 blijft in het spoor van de koploper

Sparta Nijkerk wist na de zwaar bevochten zege van vorige week op DVS’33 (0-1) wederom drie punten te pakken in een competitiewedstrijd. In eigen huis wist men af te rekenen met ONS Sneek (4-1). Concurrent ODIN’59 blijft op een achterstand van vijf punten staan doordat het de uitwedstrijd wist te winnen in en tegen Barendrecht (0-2). DVS’33 won met minimaal verschil van het talententeam van Almere City (0-1) en VVOG pakte thuis één punt tegen Hoek (1-1).

Na 34 minuten spelen stond er een uitermate verrassende tussenstand op het scorebord in Nijkerk waar Sparta speelde tegen ONS Sneek. In voornoemde minuut wist Tyson dos Santos namelijk de 0-1 aan te tekenen in het voordeel van de gasten. Net voor de pauze kwam de lijstaanvoerder weer naast de laagvlieger uit de Derde Divisie. Een mooie combinatie tussen Plet en Van der Wal eindigde in een treffer van laatstgenoemde (1-1). In de tweede helft liepen de Spartanen uit naar een ruime 4-1 overwinning. De doelpunten kwamen op naam van Mo Al Haydar, Jerry Geurtsen en Wesley de Laat.

ODIN’59 won de op papier lastige uitwedstrijd tegen Barendrecht. Na iets meer dan een half uur spelen kwam de nummer twee van de ranglijst op voorsprong door een doelpunt van Sietse Brandsma (0-1). Twintig minuten voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Koen Tros de eindstand op 0-2 waardoor ODIN’59 met drie punten in de tas huiswaarts konden keren.

De wedstrijd tussen Jong Almere City en DVS’33 werd beslist door een benutte strafschop. In de blessuretijd van de eerste helft wees de dienstdoende arbiter naar de stip in het voordeel van de uitspelende formatie. Oktay Öztürk nam plaats achter de bal en schoot deze binnen (0-1). In Harderwijk werden de punten verdeeld tussen VVOG en Hoek. De ploeg uit Harderwijk kwam na een half uur op 1-0 toen doelman De Jonghe mis zat bij een door Ahrens genomen hoekschop. Rik Impens was goed voor de gelijkmaker (1-1), maar naast het maken van een doelpunt miste hij ook een strafschop.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag