Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

DERDE DIVISIE ZATERDAG: ODIN’59 blijft in het spoor van de koploper, overwinningen voor Harkemase Boys en FC Lisse

DERDE DIVISIE ZATERDAG: ODIN’59 blijft in het spoor van de koploper, overwinningen voor Harkemase Boys en FC Lisse

ODIN’59 wist zaterdag op het eigen sportcomplex af te rekenen met Excelsior’31 (3-1) waardoor het zicht blijft houden op lijstaanvoerder Sparta Nijkerk. Harkemase Boys is de nieuwe nummer drie op e ranglijst omdat het wist te profiteren van de nederlaag van DVS’33. De ploeg uit Friesland pakte drie punten in Amsterdam tegen Ajax (0-2). FC Lisse won thuis van Barendrecht door een treffer in de blessuretijd van jubilaris Boyd Stevens (1-0).

ODIN’59 begon uitstekend aan de wedstrijd tegen Excelsior’31. Na twee minuten moest de doelman van de ploeg uit Rijssen de bal al uit het net halen. Dit nadat Lars Boekel de 1-0 op het scorebord had weten te plaatsen, dit op aangeven van Ahmed al Mahdi. Nog binenn het half uur stelde de gasten orde op zaken. Hielke Penterman kwam vrij in het centrum van de verdediging, wist zich te ontdoen van Joost Meendering en tikte de bal binnen (1-1). Niet veel later stond ODIN’59 al weer op voorsprong. Een mooie combinatie tussen Al Mahdi en Sietse Brandsma resulteerde in een doelpunt voor laatstgenoemde (2-1). De eindstand van 3-1 werd bepaald door een treffer van Niels Jager (3-1) waardoor ODIN’59 al zijn veertiende competitiewedstrijd van dit seizoen wist te winnen.

De veertiende treffer van het seizoen van Henny Bouius betekende de 0-1 voorsprong voor Harkemase Boys op bezoek bij de amateurtak van Ajax (0-1). Dit in de 34ste minuut van de wedstrijd. na iets meer dan een uur spelen bepaalde Robert Stelpstra de eindstand op 0-2 waardoor de club uit Friesland nu terug te vinden is op de derde plaats in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal.

FC Lisse voegde zaterdag drie punten toe aan het totaal, maar daar zag het tot aan de 88ste minuut niet naar uit. Toen wist Boyd Stevens, die zijn honderdste wedstrijd speelde in het eerste elftal van de club, de winnende treffer te produceren (1-0) waardoor Barendrecht moest vertrekken zonder punten in de tas.

 

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag