maandag, oktober 2, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDerde Divisie Zaterdag | Dit waren de meest opvallende momenten van de...

Derde Divisie Zaterdag | Dit waren de meest opvallende momenten van de gespeelde duels

Sparta Nijkerk wist in Sassenheim met duidelijke cijfers af te rekenen met Ter Leede dat ruim zeventig minuten met een man minder moest spelen vanwege een rode kaart (1-5). Achtervolger FC Lisse win in en tegen Staphorst met 1-3 terwijl Harkemase Boys onderuit ging tegen Sportlust’46 (4-1). De Veluwse derby werd een prooi voor DVS’33 dat VVOG met duidelijke cijfers versloeg (5-0).

Ter Leede stond kwam na acht minuten spelen al op achterstand tegen Sparta Nijkerk door een treffer van Roy Bakkenes (0-1). De thuisploeg kreeg elf minuten weer een klap die het moest verwerken. Jesse Buitenhuis werd in het strafschopgebied van de tegenstander onderuit gehaald door Glim, dat betekende niet alleen een penalty voor de Spartanen, maar ook rood voor de ‘dader’. Maurice de Ruiter ging achter de bal staan en schoot vanaf de strafschopstip de 0-2 binnen. Nog voor de pauze werd het duel beslist toen Mike Ahrens op aangeven van De Ruiter de 0-3 binnen wist te werken. In de tweede helft liep Sparta Nijkerk uit naar 1-5. Treffers voor de winnende ploeg kwamen op naam van Rick van den Brink en Maurice de Ruiter. Het doelpunt van Ter Leede werd gemaakt door Van Stijn.

Staphorst kwam nog wel op voorsprong tegen FC Lisse door een doelpunt van Sander de Grote (1-0), maar na iets meer dan negentig minuten spelen stond de thuisploeg met lege handen. FC Lisse kwam net voor de pauze weer op gelijke hoogte met Staphorst, door Enzo Stroo die profiteerde van matig verdedigen van de tegenstander (1-1). Na de pauze betekenden doelpunten van Jeffrey Klijbroek en Enzo Stroo een fraaie 1-3 zege voor FC Lisse.


In Woerden moest het publiek bij de wedstrijd tussen Sportlust’46 en Harkemase Boys wachten tot na de pauze om het eerste doelpunt te kunnen aanschouwen. IN de tweede helft werd het gebrek aan doelpunten helemaal goed gemaakt, de bal moest maar liefst vijf keer uit het net gehaald worden door een van de sluitposten. Na een uur spelen was het Henny Bouius die de bal binnenkopte na een goed genomen corner van Mark Bruintjes (0-1). Negen minuten later was het feest van de ploeg uit Friesland al weer voorbij en stond de 1-1 op het scorebord. Doelpunten voor Sportlust’46 kwamen op naam van Bas van Soest en drie keer Mark van der Weijden (4-1).

In de zeventiende minuut was het Quincy Veenhof de score in de Veluwse derby in het voordeel van DVS’33 tegen VVOG (1-0). In de tweede helft bepaalde Adriaan Kruisheer de stand op 2-0 en daarna liep de thuisploeg verder uit naar 5-0. Roemeon, Van Dijk en Nijland werden later op het wedstrijdformulier gezet als zijnde de doelpuntenmakers.

ODIN’59 wist verrassend drie punten te pakken in Zeeland tegen Hoek (0-2). In de 62ste minuut was het Ahmed al Mahdi die de uitspelende ploeg op voorsprong wist te zetten en tien minuten later tekende Mart Willemse voor de eindstand van 0-2.

Excelsior’31 won tegen de amateurs van Ajax door treffers van Ezafzafi en Seppenwoolde (2-0). SteDoCo won met dezelfde cijfers in eigen huis van DOVO. Dos Santos en Pilon waren verantwoordelijk voor de zege. Barendrecht deelde de punten met G.O.E.S. (2-2). De thuisploeg kon rekenen op doelpuntenmakers Altintas en Monster. De Zeeuwen waren afhankelijk van de treffers van Elloukmani en Tiebosch.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD