vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDerde Divisie Zaterdag | Dit waren de highlights van deze speelronde

Derde Divisie Zaterdag | Dit waren de highlights van deze speelronde

In speelronde 9 stonden verschillende krachtmetingen op het programma tussen clubs die elkaar weinig ontlopen op de ranglijst. Je zou kunnen zeggen: het kaf werd van het koren gescheiden deze zaterdagmiddag. Het leverde opvallend veel uitzeges op en een verrassende nederlaag voor koploper Sparta Nijkerk.

Onderin lijkt SteDoCo nu echt de weg naar boven te hebben gevonden. Na vorige week DOVO met 2-0 te verslaan, was de ploeg van Frans Adelaar ditmaal met 1-2 te sterk voor ODIN’59. Een eigen doelpunt van Kick Groot betekende de 0-1, Guytano dos Santos verdubbelde de marge even na rust. ODIN deed nog wel wat terug via Joey Kooge: 1-2. Ook Staphorst en Ajax hadden voor de krachtmeting op de Toekomst evenveel punten, maar Staphorst boekte een klinkende 0-3 zege en ging dan ook met applaus van het veld. Daimen Schra maakte na een half uur op aangeven van Jurrian van den Brink de 0-1, Mike Reuvers tekende voor de 0-2 en 0-3.

Ook ACV en Sportlust ’46 hadden evenveel punten en deelden tot deze middag plaats 4 en 5, maar na negentig minuten in Assen is de conclusie dat Sportlust dankzij een 1-2 zege aanhaakt bij de top en ACV terugzakt naar de subtop. De 0-1 kwam na 7 minuten van Nick Verhagen. Na een uur maakte ACV gelijk door een rake kopbal van Luka Prljić. Vijf minuten later maakte Verhagen zijn tweede: 1-2. In blessuretijd kreeg Prljić rood vanwege het neerhalen van de doorgebroken Mark van der Weijden.

Van de top 3 kende Excelsior ’31 de meest overtuigende prestatie. Het won met 1-3 in en tegen GOES. De ploeg van Jurjan Wouda kreeg een hoop kansen, maar verzuimde er slechts drie, waardoor het duel tot het slot spannend bleef. Hielke Penterman opende het bal in Zeeland: 0-1. Na een krap half uur stond het 0-2 via Givan Werkhoven. In de rust lag het duel een tijd stil vanwege een blessure bij de scheidsrechter en de zoektocht naar een vervanger. Toen die gevonden was, maakte Hakim Ezafzafi de 0-3. Francis Kwabe redde de eer namens GOES.

FC Lisse kwam tegen Barendrecht niet verder dan 0-0. Diezelfde stand prijkte na negentig minuten en een beetje op het bord bij DOVO – DVS’33.

Maar toch wel de meest verrassende uitslag was de nederlaag van koploper Sparta Nijkerk. Op de eigen Ebbenhorst ging Hoek er met de punten vandoor: 1-2. Steve Schalkwijk maakte beide Zeeuwse treffers. Maurice de Ruiter maakte er zes minuten voor tijd 1-2 van, maar de ploeg van Eric Speelziek wist geen punt meer uit te vuur te slepen.

Harkemase Boys deed goede zaken door met 4-2 te winnen van VVSB, waar doelman Thom Jonkerman debuteerde. De Friezen klimmen zodoende naar plek 5, VVSB moet serieus naar onderen kijken met een gedeelde 14e positie. Harkema kwam na een half uur op 1-0 door Jhurrey Margaritha. Tien minuten na de pauze werd het gelijk: Raygivano Dompig scoorde de 1-1. Met nog 20 minuten op de klok kwam er weer een voorsprong voor Harkemase Boys, nu via Henny Bouius. Drie minuten later werd een schot van Kian Visser nog beroerd door Nicky Eekhout en rolde de bal via de paal in het doel: 3-1. Visser maakte ook de 4-1. Vlak voor tijd zorgde Danny Bakker voor een 4-2 eindstand.

Ter Leede boekte een belangrijke zege op bezoek bij VVOG. Het werd 1-2 op de Strokel. Na 7 minuten maakte Mike van den Steenhoven de 0-1 voor Ter Leede. Een vrije trap die recht door de muur ging van Rafik el Hamdi betekende de 1-1. De winnende werd gescoord door invaller Shaquille Prijor: 1-2.

De uitslagen:
ACV – Sportlust ’46 1-2
Ajax amateurs- Staphorst 0-3
VVOG – Ter Leede 1-2
Harkemase Boys – VVSB 4-2
FC Lisse – Barendrecht 0-0
ODIN ’59 – SteDoCo 1-2
Sparta Nijkerk – Hoek 1-2
DOVO – DVS’33 0-0
GOES – Excelsior ’31 1-3

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS