zondag, mei 22, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagDerde Divisie Zaterdag: Dit waren de highlights in voorlopig de laatste speelronde...

Derde Divisie Zaterdag: Dit waren de highlights in voorlopig de laatste speelronde met publiek

In de Derde Divisie Zaterdag is de strijd in de eerste periode nog niet gestreden. FC Lisse verloor namelijk verrassend bij Ajax amateurs. Omdat het duel van Sportlust’46 werd afgelast en Harkemase Boys ook verloor, maakt zelfs DVS’33 nu weer kans. De Ermeloërs wonnen op eigen veld met 1-0 van ACV. Grootste spektakelstuk van de middag was ongetwijfeld het duel tussen Staphorst en VVOG: 4-3.

Na Sparta Nijkerk verslikte ook FC Lisse zich in de amateurs van Ajax. Op de eigen Toekomst legden de Amsterdammers een prima eerste helft op de mat, waarin het driemaal scoorde. Tristan Buis en Kaj de Jong (2x) waren de doelpuntenmakers. Lisse-trainer Bronkhorst probeerde in de rust met drie wissels de schade nog wel te herstellen, maar hoewel Lisse in het tweede bedrijf vol druk zette, wilden de broodnodige doelpunten niet vallen.

Na een openingsfase waarin beide ploegen kleine en grotere kansen kregen, kwam DVS’33 na 35 minuten spelen op eigen veld aan de leiding tegen ACV. Een schot van Adriaan Kruisheer ging via de paal binnen: 1-0. Na de thee een duidelijk sterker DVS, dat continu op de helft van ACV voetbalde en duidelijk op zoek was naar de 2-0 en daarvoor ook de nodige mogelijkheden kreeg. Omdat het doelpunt niet wilde vallen, werd het in de slotfase toch nog spannend toen ACV met een slotoffensief kwam, maar de ploeg uit Assen slaagde er niet meer in gelijk te maken.

Staphorst haalde op het eigen Noorderslag een ware Houdini-act uit tegen VVOG. De ploeg van Paul Weerman kwam na 10 minuten spelen nog wel op voorsprong door Stan Haanstra, maar via Jeremy de Graaf en Dean van Ooijen draaide VVOG de wedstrijd in het kwartier daarna naar zich toe. Vlak voor rust had het zelfs 1-3 kunnen staan, maar de poging van Mitchel Dijkhof raakte de lat. Vlak na rust konden de Harderwijkers alsnog juichen, toen opnieuw Jeremy de Graaf zorgde voor de 1-3 en er zelfs kansen lagen voor de 1-4. Een rode kaart voor VVOG-er Rafik El Hamdi, een halfuur voor tijd, zette de wedstrijd echter op zijn kop. Sander de Grote zorgde in de 67e minuut voor de aansluitingstreffer en amper 2 minuten later stond het weer gelijk d oor en benutte strafschop van Stan Haanstra. Diezelfde Haanstra zorgde vlak daarna met een fraaie hakbal bijna voor de 4-3, maar dat bleef VVOG bespaard. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam die 4-3 er alsnog. Ruben Kin maakte de ontsnapping compleet.

Excelsior’31 hield de 3 punten op de eigen Koerbelt door een 3-2 zege op Harkemase Boys. De Friezen kwamen na 5 minuten spelen op voorsprong. Kian Visser strafte een fout in de defensie van Excelsior’31 af. Na een klein halfuur spelen was het weer gelijk, Hakim Ezafzafi benutte een penalty na een handsbal in het strafschopgebied. Even voor rust had het zomaar 2-1 kunnen staan, maar een poging van Schmidt eindigde namens Excelsior’31 tegen de lat. In de tweede helft kwam Harkemase Boys opnieuw aan de leiding, wederom na een fout bij Excelsior, ditmaal van de keeper. Arnoud Bentum was genadeloos: 1-2. Lang bleef de voorsprong niet op het bord, want in de minuten daarna draaiden andermaal Hakim Ezafzafi en Pim ten Have de wedstrijd in Rijssens voordeel: 3-2. Harkemase Boys probeerde het nog wel, maar in de slotfase wilde de gelijkmaker niet meer vallen.

Bij Ter Leede-DOVO zat het venijn niet in de staart, maar juist in de opening van de wedstrijd. DOVO kwam na 3 minuten op 0-1 door een doelpunt van Timo Pluk. Acht minuten later was de stand weer in evenwicht: Noah Marti was met het hoofd verantwoordelijk voor de 1-1. Beide ploegen kregen nog wel kansen op meer, maar gescoord werd er gedurende de rest van het duel niet meer.

De uitslagen:
Ajax – FC Lisse 3-0
DVS’33 Ermelo – ACV 1-0
Excelsior ’31 – Harkemase Boys 3-2
Staphorst – VVOG 4-3
Ter Leede – DOVO 1-1

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]